27. september 2021
Det er ikke mange gange, man har oplevet Konservative og Venstre i Hørsholm i samhørighed, men borgmester Morten Slotved (K) og V-gruppeformand Ann Lindhardt er nu enige om at kæmpe for bymidten i Hørsholm.
Det er ikke mange gange, man har oplevet Konservative og Venstre i Hørsholm i samhørighed, men borgmester Morten Slotved (K) og V-gruppeformand Ann Lindhardt er nu enige om at kæmpe for bymidten i Hørsholm.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V og K begejstret for nyt projekt: Det kan fremtidssikre bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V og K begejstret for nyt projekt: Det kan fremtidssikre bymidten

Fælles opbakning fra Konservative og Venstre til Dades store projekt

Opdateret 29. april 2021 kl. 15:19
Hørsholm - 23. april 2021 kl. 07:26
Af Morten Timm

Der er politisk begejstring over det nye store udviklingsprojekt fra Dades, ejerne af Hørsholm Midtpunkt, som Ugebladet kunne løfte sløret for i sidste uge.

arrow Læs også: Se listen: De har solgt deres bolig

"Vi tror, at det her projekt vil være en fremtidssikring af bymidten, selv om vi ikke er færdige her. Vi skal også sikre gågaden, men der er en god sammenhæng fra Midtpunkt og resten af bymidten," kommer det samstemmende fra borgmester Morten Slotved (K) og Venstres gruppeformand Ann Lindhardt.

Vi vil bymidten

Overraskende for denne valgperiode samles de to største borgerlige partier nu i enighed om projektet, der tæller 150 nye lejeboliger omkring Midtpunkt, et sundhedshus og en ny kæmpe butik på 2.000 m² plus flere parkeringspladser.

Samlet løber Dades plan op i en investering på 500 mio. kr.

"Vi har aldrig været uenige om bymidten, og vi er i hvert fald nu enige om, at vi skal være fælles om et så stort projekt, der har betydning for hele byen. Det er vigtigt, at vi vil bymidten og på den måde sætte en retning for, at den kan stå stærkt fremover, så Hørsholm også er en handelsby om både 10 og 20 år," lyder det videre fra Slotved og Lindhardt.

De er helt bevidste om, at det i forhold til investorer har stor signalværdi, at man står sammen politisk.

"Nu håber vi, at det også smitter af på de andre partier i kommunalbestyrelsen. For vi må ikke tabe bymidten," understreger de to politiske rivaler.

Tør godt stille krav

Trods deres begejstring og glæde over, at Dades vil investere en halv milliard i Hørsholm, betyder det ikke, at projektet bare kan køres igennem.

Den store barriere mellem Hørsholm Kommune og Dades er antallet af parkeringspladser, som Midtpunkt-ejerne af hensyn til økonomien gerne vil skrue ned på.

"I Hørsholm vil vi have kvalitet og nogle lækre boliger. Og der skal ikke herske tvivl om, at vi godt tør stille krav til Dades. Også omkring parkeringspladser. Så må Dades skrue lidt på deres indtjeningsprocent," fastslår borgmester Morten Slotved.

Begge anerkender, at hastigheden til at kunne gennemføre projektet har afgørende betydning.

Dels er detailhandlen i byen presset, dels er det vigtigt at fastholde omsætningen i kommunen - og fx ikke blive overhalet af centerprojektet omkring Cirkelhuset i Fredensborg Kommune.

Stemmer du til kommunalvalget i år?