10. december 2018
Det daværende Sport-, Fritid- og Kulturudvalg indviede sidste år biografen i Trommen. Fra venstre ses: Esben Dyekjær (K), Jan Klit (K), Nadja Maria Hageskov (K) og Henrik Klitgaard (R).Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Det daværende Sport-, Fritid- og Kulturudvalg indviede sidste år biografen i Trommen. Fra venstre ses: Esben Dyekjær (K), Jan Klit (K), Nadja Maria Hageskov (K) og Henrik Klitgaard (R).Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V langer ud efter biografen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V langer ud efter biografen
Hørsholm - 21. februar 2018 kl. 06:01
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Efter jeg har fået indblik i biografens drift og økonomi, skal der en helt ny plan og positive tal på bordet, hvis Venstre ikke skal foreslå at lukke biografen.

Det melder Venstres medlem af Sport-, Fritid- og Kulturudvalget, Ann Lindhardt, ud om biografen, der blev åbnet sidste år efter en større ombygning af Trommen.

- Efter at have gennemlæst resultatet for en periode af 2017 kan jeg ikke støtte, at kommunen giver 500.000 kroner i årligt tilskud. Vi synes, det er meget tydeligt, at biografen ikke kan fortsætte sin nuværende kurs, når man kigger på belægningsbilagene samt de økonomiske forhold. Vi er nødt til at kigge på, hvor mange penge vi bruger på dette kommunale biografprojekt, og hvor mange borgere der rent faktisk har gavn af det, siger Ann Lindhardt.

Hun får opbakning fra Liberal Alliances Jakob Nybo, som også har en plads i Sport-, Fritid- og Kulturudvalget. Kommunen støtter biografen med 500.000 kroner om året i såkaldt de-minimis støtte. Men Jakob Nybo mener, pengene kunne være bedre brugt.

- Man tager de penge fra noget andet, og jeg mener, man hellere skulle bruge kulturpengene, hvor de gør gavn og glæde. Det gør de ikke i biografen, siger han.

Henrik Klitgaard (R), der er fortaler for biograf-projektet og ligeledes medlem af Sport-, Fritid- og Kulturudvalget, undrer sig over Venstres udmelding.

- Nu har jeg gentagne gange gennem det sidste år konstateret, at Venstre af ideologiske årsager vil lukke et projekt, som imødekommer en række borgeres ønsker om at kunne gå i biografen i Hørsholm. Det er vel at mærke et projekt, som ikke koster Hørsholm Kommune noget som helst. Vi giver 500.000 kroner i støtte, men med den anden hånd opkræver vi 300.000 kroner i husleje, som kommer tilbage i kommunekassen, siger Henrik Klitgaard og fortsætter:

- Alternativet er jo, at vi lader Trommen stå tom i de 200 dage om året, vi viser biograffilm. Det, synes jeg ikke, er bedre.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk