19. oktober 2021
Maja Bilde fra Røde Kors Hørsholm blev overrasket med Hendes Majestæt Dronningens Emblem på dronningens fødselsdag. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Maja Bilde fra Røde Kors Hørsholm blev overrasket med Hendes Majestæt Dronningens Emblem på dronningens fødselsdag. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Troede hun skulle til møde: Blev overrasket med kongelig hæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Troede hun skulle til møde: Blev overrasket med kongelig hæder

Maja Bilde fra Røde Kors Hørsholm blev overrasket med Hendes Majestæt Dronningens Emblem på dronningens fødselsdag. Selv troede hun, at hun skulle til møde.

Opdateret 19. april 2021 kl. 15:22
Hørsholm - 16. april 2021 kl. 16:40
Af Sophus Zarrs Soelberg

80-årige Maja Bilde, der er leder af integrationsteamet hos Røde Kors Hørsholm, troede egentlig, at hun skulle til møde med lokalbestyrelsen fredag, men da hun gik ind af døren på Savsvinget i Hørsholm, blev hun overrasket af lokalbestyrelsens medlemmer, der stod klar med blomster og champagne.

arrow Læs også: Røde Kors mødte borgere og medlemmer i øjenhøjde

Anledningen var, at Maja Bilde har fået tildelt Hendes Majestæt Dronningens Emblem for sit frivillige arbejde, og emblemet blev overrakt på dronningens 81 års fødselsdag.

- Jeg har ikke fødselsdag, lød det overrasket fra hovedpersonen selv, da hun kom ind af døren, men lokalformand Jørgen Jørgensen forklarede hurtigt, hvordan tingene i virkeligheden hang sammen.

Artiklen fortsætter under billedet...

- Jeg troede først, de havde taget fejl af min fødselsdag, fortæller 80-årige Maja Bilde. Foto: Kenn Thomsen

- Vi plejer ikke at drive gæk med hinanden, men det gør vi nu. Du skal slet ikke til møde, du skal fejres, sagde han til Maja Bilde, der var lige dele glad og overrasket.

- Jeg troede, at vi skulle snakke om vores fremtid, og hvornår vi må åbne igen. Det var en stor overraskelse. Jeg blev jo fejret sidste år, da jeg blev 80 år, så jeg troede først, de havde taget fejl af min fødselsdag, fortæller hun med et grin, da emblemet er blevet overrakt.

Før man nåede så langt, talte Jerry Ritz, der er kommunikationsansvarlig for Røde Kors Hørsholm og medlem af integrationsteamet, som Maja Bilde har stået i spidsen for i mere end 15 år.

- Uden Majas uselviske indsats, var det ikke lykkedes at skabe rammerne om så fin en menneskelig indsats, så de nye borgere har følt sig velkomne trods de kulturelle forskelle, sagde han blandt andet.

Empati og et fast håndtryk

Maja Bilde har gennem 15 år stået i spidsen for Røde Kors Hørsholms Integrationsteam, der tager sig af flygtninge, som ankommer til Hørsholm Kommune. Da Maja Bilde startede i Røde Kors, var det krigene og de væbnede konflikter i Jugoslavien, som fyldte mest. Derefter har det været forfulgte i Iran, Iran og Afghanistan, der er kommet hertil. I de seneste seks-syv år har det været ofre for borgerkrigen i Syrien og konflikten i det østafrikanske land Eritrea, som har sendt mange mennesker på flugt.

Ifølge hendes kolleger i Røde Kors, møder hun flygtningene med empati, et fast håndtryk, et kærligt klap på skulderen, og hun er parat med gode råd og praktisk hjælp, uanset om det drejer sig om kontakt til læge, skole, en forklaring på, hvad sundhedskortet er for en størrelse, eller kontakt til offentlige instanser. Hun har også været babysitter om natten, når en lille ny borger har meldt sin ankomst, og når et flygtningeforældrepar ikke har haft andre.

»Ekstraordinær indsats«

I indstillingen, som ligger til grund for hæderen, skriver lokalafdelingen om Maja Bilde:

»Maja Bilde er født i 1940 ligesom Dronningen og blev frivillig i Røde Kors integrationsteam i 2000, samtidig med at hun gik på pension og forlod stillingen som Postmester i Gentofte. Maja Bilde kunne således i 2020 fejre 20 års jubilæum som Røde Kors frivillig, hvis det ikke havde været for Corona-restriktioner og forsamlingsforbud. Hun har i over 15 år været aktivitetsleder for Integration - og de senere år også ansvarlig for Julehjælp. Der er omkring 60 frivillige tilknyttet Integrationsteamet. Maja har ydet en ekstraordinær indsats og det var en enig lokalbestyrelse i Hørsholm som indstillede hende til Hendes Majestæt Dronningens Emblem«.

Maja Bilde er også tidligere blevet hædret for sit frivillige arbejde. I 2015 blev hun kåret som årets frivillig af Hørsholm Kommune.

arrow Fodboldpigen Josefine gør en kæmpe forskel for Kirsten
05. februar 2021 kl. 05:18 Opdateret: kl. 09:59
Rejser du til udlandet i år?