20. oktober 2021
DBU og Arbejdernes Landsbank startede i begyndelsen af året jagten på Danmarks frivillige fodbold-helte, og nu er den første fundet i Hørsholm. Det er Katja Hjemlev Loran fra Hørsholm-Usserød Idrætsklub, som onsdag blev overrasket midt i fodboldtræningen. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
gallery icon

Se billedserie

DBU og Arbejdernes Landsbank startede i begyndelsen af året jagten på Danmarks frivillige fodbold-helte, og nu er den første fundet i Hørsholm. Det er Katja Hjemlev Loran fra Hørsholm-Usserød Idrætsklub, som onsdag blev overrasket midt i fodboldtræningen. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tillykke: Ildsjæl overraskes midt i fodboldlejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tillykke: Ildsjæl overraskes midt i fodboldlejr
Hørsholm - 01. juli 2020 kl. 15:44
Af Sophus Zarrs Soelberg

Katja Hjemlev Loran fra Hørsholm-Usserød Idrætsklub fik sig noget af en overraskelse onsdag, da hun blev udnævnt til en af »Hele Danmarks Frivillige« af DBU og Arbejdernes Landsbank. Udnævnelsen fandt sted midt under årets fodboldlejr, som frivillige fra Hørsholm-Usserød Idrætsklub afholder på vegne af DGI.

arrow Læs også: Fodboldfeberen er sat ind på den traditionsrige fodboldskole

Det betyder, at omkring 330 glade, fodboldspillende børn opholdt sig i den umiddelbare nærhed, da Katja Hjemlev Loran blev overrasket.

- Jeg troede først, at der bare skulle tages et holdfoto, og det stillede jeg gerne op til, men pludselig kunne jeg se, at der skete lidt mere end det, fortæller hovedpersonen selv, kort efter at hun blev overrasket af et tv-hold og flere fotografer.

- Det er meget overvældende. Jeg havde slet ikke set det her komme. Jeg kan godt lide at være i kulissen og sørge for, at alle andre har det godt, så det er lidt mærkeligt at være i centrum i dag, lyder det ydermere fra Katja Hjemlev Loran.

Er frivillig med et smil

Katja Hjemlev Loran er blevet indstillet til »Hele Danmarks Frivillige«, som kampagnen kaldes, af bestyrelsesmedlem i Hørsholm-Usserød Idrætsklub Thomas Sjøgreen.

- Jeg synes, at Katja gør en kæmpeindsats i klubben og hun er altid i godt humør. Uden hende ville klubben slet ikke være det, den er, fortæller han kort inden, at hovedpersonen bliver overrasket.

Han skriver yderligere i indstillingen til »Hele Danmarks Frivillige«, at Katja Hjemlev Loran bør indstilles, fordi hun bruger al sin fritid på, at alle i klubben har det godt. Det gælder trænere, spillere, forældre og alle andre. Han skriver også, at hun holder en uge fri fra arbejde og er frivillig, ulønnet leder af DGI campen i uge 27. Dertil er hun frivillig på klubbens pigecamp, hun står for torsdagsgrill for alle medlemmer hver torsdag fra april- oktober, hun er baneansvarlig og hun sørger for at fordele omklædningsrum, både til hjemme og udehold.

Derudover styrer Katja Hjemlev Loran klubbens hjemmeside, ligesom hun er holdleder for flere hold og er med i aktivitetsudvalget, der blandt andet holder juleafslutning, sommerafslutning og loppemarked for at støtte det sociale i klubben og for at få børnene til at blive ved med at spille fodbold. Dertil nævnes det, at hun gør endnu mere endnu, og at hun altid har et smil på læben imens.

Hædres til landskamp

Når DBU og Arbejdernes Landsbank vil gerne belønne de udvalgte frivillige, begrunder de det med, at de hver dag står klar med åbne arme til at tage både voksne og børn

»De prioriterer tid væk fra deres egne familier for at investere tid og energi i den lokale fodboldfamilie«, som det beskrives i en pressemeddelelse.

I løbet af kampagnen udvælges 50 frivillige fra hele landet og inviteres til landskamp på hjemmebane i 2020 for at blive hyldet. Men det er ikke kun den frivillige, der får noget ud af at blive nomineret. Klubberne bag de 50 frivillige modtager et sponsorat til en værdi på 15.000 kroner, som kan bruges på bolde, udstyr eller uddannelse til de frivillige.

Hvornår Katja Hjemlev Loran og de 49 andre frivillige skal hædres, er endnu ikke fastlagt, da DBU stadig afventer situationen i forhold til corona.

arrow Fodboldklub: Vi dyrker fællesskabet på banen
23. september 2020 kl. 17:35 Opdateret: kl. 13:29
arrow I Hørsholm kridtes banen op
14. maj 2020 kl. 05:39 Opdateret: kl. 16:24
arrow Rungsted-elever løber for fodbolddrenge i Uganda
25. oktober 2019 kl. 15:30 Opdateret: kl. 01:30
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?