20. januar 2019
V-politikeren Ann Lindhardt har startet en underskriftsindsamling til støtte for Karen Blixen Museet, der om få år kan være truet af lukning. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

V-politikeren Ann Lindhardt har startet en underskriftsindsamling til støtte for Karen Blixen Museet, der om få år kan være truet af lukning. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støt museum med underskrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støt museum med underskrift
Hørsholm - 15. august 2018 kl. 06:45
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vil være tæt på en katastrofe, hvis Karen Blixen Museet, den smukke have og fuglereservat ved Rungstedlund i Rungsted bliver tvunget til at lukke.

arrow Læs også: Blixen Museet et skridt nærmere en redning

Sådan siger V-politikeren Ann Lindhardt, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm i Frederiksborg Amts Avis onsdag. Hun har startet en underskriftsindsamling på nettet.

- Karen Blixen er en af Danmarks mest læste og elskede forfattere. Hun var også en stor personlighed, og i dag er hun et ikon for hele Danmark og dansk kultur. Hun er en af de bedste story-tellere, Danmark har haft. Karen Blixen Museet har hvert år mere end 35.000 besøgende. Det er et trækplaster for gæster fra andre lande, og det er en gave for Danmark, at det har kunnet køre siden 1991 - udelukkende på Karen Blixens arv og andre private midler, siger Ann Lindhardt, der fortsætter:

- Hørsholm Kommune støtter allerede museet og fuglereservatet, men stedet er så unikt, at det ikke bare er en kommunal sag. Hvis museet må lukke, er det et tab for hele Danmark, og man kan ikke bare flytte det til eksempelvis andre og billigere lokaler. Det helt specielle er jo, at museet har til huse i de bygninger, hvor Karen Blixen er født, har skrevet flere af sine værker, og hvor hun til sidst også døde, påpeger V-politikeren.

Udover at sætte underskriftsindsamlingen i gang har hun også skrevet til sine politiske kolleger i Hørsholm Kommunalbestyrelse. Her opfordrer hun alle på tværs af partiskel til at støtte op om det konservative forslag om at få museet på finansloven.

Hvis man ønsker at tilkendegive sin støtte til Karen Blixen Museet kan man gå ind og skrive under på hjemmesiden:

www.skrivunder.net/stot_bevarelsen_af_karen_blixen_museum

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag...

arrow Flertal står bag Blixen-støtte
20. august 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 14:19
arrow Blixen Museum truet af lukning
09. august 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:33

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk