2. august 2021
Højsommeren er kommet til Rungsted Havn, der emmer af liv og gode stunder. Foto: Kirsten Ellebæk
gallery icon

Se billedserie

Højsommeren er kommet til Rungsted Havn, der emmer af liv og gode stunder. Foto: Kirsten Ellebæk
Foto: Kirsten Ellebæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solens lune dyne bringer både vitalitet og dvaskhed til havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solens lune dyne bringer både vitalitet og dvaskhed til havnen

Havnen i Rungsted er et kæmpe trækplaster, hvor folk i alle aldre strømmer til for både nyde og tolerere denne dags varme julitemperatur.

Hørsholm - 19. juli 2021 kl. 11:36
Af Frederik Volstrup Kock

Den friske vind i håret og distinkte duft af havets småskummende blå bølger sætter straks sanserne på arbejde denne sommerdag i Rungsted Havn.

Stemningen på den mondæne mole emmer af vitalitet. Men på samme tid den dvaskhed, som sommervarmen på godt og ondt kan bringe frem i os alle.

De yngste på havnen fisker med stor entusiasme krabber på livet løs. Den nyfundne glæde ved livet som lystfisker stråler ud af deres øjne.

Der er to tekniker i spil. I den enevariant spændes madding på en tøjklemme, som sænkes i vandet og trækkes forsigtigt op, når en krabbe bider fast. Den anden teknik består i, at man lægger et fiskenet med madding i på bunden og sidder klar til at hive nettet op, når der er gæster i nettet. Foto: Kirsten Ellebæk

De fisker tilmed med temmelig stor succes at dømme ud fra indholdet i de små spande med havvand, som forældrene løbende dumper de små brede krebsdyr ned i.

En lille purk klapper ukontrolleret hænderne i stor glæde over, at en krabbe vandret i hans net.

- Jeg fik den mor, råber han, mens han præsenterer et af havnens bredeste smil.

Dyr og mennesker smelter

Hunde er der masser af denne søndag på havnen. Den førnævnte dvaskhed i varmen kommer for alvor til udtryk i måden de firbenede venner trasker afsted med tungen dinglende ud af munden.

Men skuer man ud under parasollerne hos Rungsted Havns mange caféer, restauranter og sågar mindre beværtninger, fænges blikket straks af de lige så varmeramte menneskelige havnegængere.

Et fællestræk for mange er, at de ruller rygsøjlen fremad, synker ned og rykker bagdelen frem i stolene, så deres hageparti presses mod egen brystkasse, mens de stirrer nærmest paralyseret på kondensen, der materialiserer sig på ydersiden af deres iskolde drikkevarer.

Til lands og til vands

Det er ikke uden grund, at Rungsted Havn er et af Hørsholm Kommunes vartegn og naturlige samlingspunkter.

Skyer er ofte persona non grata i sommerhyggen, men på en hed dag som i dag agerer de behagelige små kunstpauser for de lune solstråler. Foto: Kirsten Ellebæk

Der er rig mulighed for godt til ganen i alle afskygninger. Ligesom man også kan forlyste sig længe med beskue de mange pragteksemplarer af sejl- og motorbåde i liebhaverklassen, der ligger til i havnen - såfremt man altså står uden eget fartøj.

Bådene er besat af solbrune sejlere i alle aldre og de foretrukne forfriskninger på dækkene er alle slags vin, der trives godt i stor spand is. Livet leves og nydes fuldt og helt på havnen denne sommerdag.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?