30. oktober 2020
Gitte Winter Graugaard er blandt andet coach og forfatter. Ved et foredrag den 29. september på Hørsholm Bibliotek fortæller hun om sin bog »Børnemediationer - I mit hjerte«. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Gitte Winter Graugaard er blandt andet coach og forfatter. Ved et foredrag den 29. september på Hørsholm Bibliotek fortæller hun om sin bog »Børnemediationer - I mit hjerte«. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søvnige børn mættet af kærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søvnige børn mættet af kærlighed
Hørsholm - 26. september 2016 kl. 05:37
Af Anna Törnqvist Jensen

»Børnemeditationer« kan måske lyde som et lidt flippet begreb. Men det virker. Det har Gitte Winter Graugaard konstateret først på sine egne børn, så sine venners børn og siden børn i de over 10 lande, hendes bog nu er udkommet i.

- Jeg havde selv erfaring med mindfulness og meditationer, og jeg var særligt vild med hjertemeditationer, så derfor begyndte jeg at fortælle nogle af meditationerne til mine børn i et børnesprog, og de elskede det. De efterspurgte hjertemeditation hver eneste dag, og jeg oplevede også, at de meget hurtigt faldt i søvn.

Til middagsselskaber med adskillige vennepar oplevede Gitte Winter Graugaard ofte, at hun hurtigt fik sine børn til at sove, mens venneparrene kunne kæmpe med deres børn i flere timer.

- Mine venner begyndte at spørge, hvad jeg gjorde, og en af mine veninder bad mig om at skrive nogle stikord til børnemeditationerne ned. Det blev starten på bogen »Børnemeditationerne - I mit hjerte«, fortæller hun.

Børnemeditationerne læses op for barnet og består af fire meditationer. Barnet gøres til hovedperson i alle fire historier, som kan læses som en hyggestund midt på dagen eller ved sengetid - som Gitte Winter Graugaard slår et slag for.

- Det er virkelig et problem, der har dybe rødder, at vores børn ikke sover nok. Der er så mange, der kæmper med det, og børn sover faktisk en time mindre i dag, end vi gjorde for 25 år siden. Det er virkelig vigtigt for børnenes trivsel, udvikling og indlæringsevne, at de får nok søvn, siger Gitte Winter Graugaard, som har fået mange positive tilbagemeldinger fra forældre, hvis soveritualer med børnene er blevet en del lettere - og kortere.

På torsdag den 29. september fortæller hun meget mere om hjerteenergi og børnemeditationer, når hun gæster Hørsholm Bibliotek fra klokken 19 til 21.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?