9. marts 2021
Styrelsen for Patientsikkerhed har fundet mindst et tilfælde af den smitsomme engelske coronamutation, cluster B.1.1.7., hos en borger i Hørsholm. Foto: Jens Wollesen
Styrelsen for Patientsikkerhed har fundet mindst et tilfælde af den smitsomme engelske coronamutation, cluster B.1.1.7., hos en borger i Hørsholm. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitsom britisk mutation nu fundet i Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitsom britisk mutation nu fundet i Hørsholm

Borgmester Morten Slotved sender en kraftig appel til Hørsholmborgerne om at holde fast og stoppe smittespredning af corona al det, man kan

Opdateret 22. januar 2021 kl. 15:06
Hørsholm - 22. januar 2021 kl. 13:35
Af Morten Timm

Det måtte komme, før eller siden. Den smitsomme engelske mutation af coronavirus har nu gjort sin indtog i Hørsholm.

arrow Læs også: Ingen ældre ramt af nødbekendtgørelse

"Vi er blevet bekendt med, at den engelske variant af coronavirus - den såkaldte cluster B.1.1.7. - også findes blandt covid-19-smittede Hørsholmborgere," oplyser Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse fredag.

Statens Serum Institut har vurderet, at den britiske coronamutation er mere smitsom end de allerede kendte virusvarianter, selv om der nye beregninger, der tyder på, at den ikke er helt så smitsom, som først frygtet. Her blev det anslået, at den var 50-70 procent mere smitsom end den først kendte coronavirus.

FAKTA
Nyeste smittetal med britisk variant:

  • Antallet af smittetilfælde i Danmark med den britiske variant af covid-19 (cluster B.1.1.7.) er ifølge Statens Serum Institut (SSI) steget til 464 fra 383 onsdag, der var seneste opgørelse.
  • Det vurderes, at der er et efterslæb på tallene for B.1.1.7., ligesom det reelle antal anslås til at være højere, fordi SSIs analyser indtil for nylig kun omhandlede en del af de positive prøver.
Én borger smittet

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der står for smitteopsporingen og tager den direkte kontakt med borgere, hvis der er tale om B.1.1.7.

Hørsholm Kommune modtager ikke systematisk viden om udbredelsen af den britiske variant fra Styrelsen for Patientsikkerhed, men kommunen har foreløbig fået kendskab til, at en borger er smittet med B.1.1.7.

Vi skal holde fast

Det udelukker på ingen måde, at flere i kommunen kan være smittede. Hvis en har det, kan der være flere, og med den aktuelle viden får det borgmester Morten Slotved (K) til understrege vigtigheden af, at borgerne fortsat følger retningslinjerne for at stoppe smittespredning.

"Siden pandemiens start har Hørsholms borgere bakket eksemplarisk op om retningslinjerne - det skal alle have tak for. Den engelske virusvariant er nu kommet tæt på, og vi står fortsat midt i vinteren. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi holder fast," siger borgmesteren.

Direkte appel

Han kommer med denne klare appel til alle byens borgere:

"Jeg vil på det kraftigste opfordre alle til at holde fast i alle de smitteforebyggende anbefalinger, for der er grund til at være ekstra omhyggelig i den kommende tid. Selvom smittetrykket ser bedre ud, skal vi - som eksperterne har sagt - forberede os på, at vi i februar vil opleve, at kurven stiger igen."

arrow Coronaudbrud på plejecenter: Flere beboere og ansatte smittet
19. januar 2021 kl. 17:29 Opdateret: kl. 12:59
Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?