20. november 2018
I oktober inviterede Hørsholm Kommune til det første borgermøde om byggeriet på Hannebjerg-grunden, hvor omkring 140 borgere mødte op.Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

I oktober inviterede Hørsholm Kommune til det første borgermøde om byggeriet på Hannebjerg-grunden, hvor omkring 140 borgere mødte op.Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole taber strid om hævd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole taber strid om hævd
Hørsholm - 07. februar 2018 kl. 06:26
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En landinspektør har nu afgjort, at Hørsholm Lille Skole ikke har vundet hævd på det knap 3000 kvadratmeter store grønne areal ved Hannebjerg-grunden, som skolen længe har kæmpet for.

arrow Læs også: Snævert flertal for omstridt Hannebjerg-plan

Efter skolens ønske blev der tirsdag afholdt skelforretning, og det var her, at landinspektøren, som skolen selv havde hyret til opgaven, afgjorde sagen til kommunens fordel.

- Jeg er meget tilfreds med, at det er blevet afgjort, at der selvfølgelig ikke er nogen tvivl om, at det er kommunens ejendom, siger borgmester Morten Slotved (K), som suppleres af Hørsholm Kommunes direktør for By- og Ejendomsudvikling, Teknik og Miljø i Hørsholm Kommune, Ole Stilling:

- Afgørelsen er faldet ud i overensstemmelse med vores opfattelse af situationen, så man kan godt sige, at vi er tilfredse.

Ifølge Ole Stilling havde Hørsholm Kommune en række gode argumenter, der kunne bevise kommunens ejerskab over grunden.

- Vi har lagt frem, at vi udover at have skøde på arealet, også har vedligeholdt arealet og har regninger fra dem, vi har haft til at passe det gennem mange år. Vi kan altså dokumentere vores tilstedeværelse, og at vores ageren som ejer af arealet har været der i rigtig mange år, siger Ole Stilling.

Borgmester Morten Slotved fortæller desuden, at skolen tilsyneladende ikke har været i tvivl om ejerforholdet tidligere.

- Vi har tidligere fået henvendelser fra Hørsholm Lille Skole om, at de gerne ville plukke æbler på vores grund, så lærerne på skolen har i hvert fald ikke været i tvivl om, at det er vores grund, siger borgmesteren.

Sagen er dog endnu ikke helt afgjort. Hørsholm Lille Skole har nu otte uger til at beslutte, om de vil gå rettens vej for at afprøve hævds-spørgsmålet.

Det har ikke været muligt for Frederiksborg Amts Avis at træffe Hørsholm Lille Skoles bestyrelsesformand, Søren Andersen, for en kommentar.

arrow Skole vil tage byggesag i retten
16. december 2017 kl. 06:03 Opdateret: kl. 16:28
arrow Skoleformand bruger hårde metoder i byggesag
13. december 2017 kl. 04:03 Opdateret: kl. 11:24
arrow Landinspektør: Vi var der lovligt
07. december 2017 kl. 05:48 Opdateret: kl. 16:55

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk