22. september 2021
Erik Eibye skulle oprindeligt have udstillet i Fuglsanghus i midten af december, men corona satte som i mange andre tilfælde en kæp i hjulet. Nu er det dog lykkedes Hørsholm Kunstforening at udstille et udvalg af hans tegninger og søndag blev der afholdt en lille fernisering, hvor omkring 30 personer deltog. Foto: Hørsholm Kunstforening
gallery icon

Se billedserie

Erik Eibye skulle oprindeligt have udstillet i Fuglsanghus i midten af december, men corona satte som i mange andre tilfælde en kæp i hjulet. Nu er det dog lykkedes Hørsholm Kunstforening at udstille et udvalg af hans tegninger og søndag blev der afholdt en lille fernisering, hvor omkring 30 personer deltog. Foto: Hørsholm Kunstforening
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så lykkedes det endelig: 91-årig reklamemand får lov at udstille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så lykkedes det endelig: 91-årig reklamemand får lov at udstille

Selvom det tog længere tid end forventet, kan Hørsholm Kunstforening nu vise et udvalg af Erik Eibyes humoristiske tegninger.

Hørsholm - 04. august 2021 kl. 08:08
Af Sophus Zarrs Soelberg

91-årige Erik Eibye skulle oprindeligt have udstillet sine finurlige og humoristiske tegninger i Fuglsanghus i midten af december, men corona satte som i så mange andre tilfælde en kæp i hjulet for den planlagte udstilling.

arrow Læs også: Hvad ligner sig selv og hvad er ændret: Arkiv har brug for din hjælp

Nu er det dog lykkedes Hørsholm Kunstforening at udstille et udvalg af hans tegninger og søndag blev der afholdt en lille fernisering, hvor omkring 30 personer deltog.

De indbudte var en kreds af familie, venner og bekendte, og Hørsholm Kunstforening var glade for, at Erik Eibye kunne se sin udstilling - selv om han selv siger, at han jo udmærket kender sine egne tegninger.

Erik Eibyes humor fornægter sig ikke i hans tegninger, der ofte kombinerer hans særegne streg med humoristiske tekster. Illustration: Erik Eibye

- Gennem et langt liv har han haft en særlig evne til at sætte menneskers glæder og sorger i relief. Erik Eibyes tegninger får betragteren til at reflektere over verdens kompleksitet set fra »den lille mands« synsvinkel. Han har altid betragtet sig selv som »den lille mand« - en glad og rund mand, der har mange venner og synes, at tilværelsen er dejlig. Hans tilgang er, at humor, humor og melankoli følges ad, fortæller Lene Bruunsgaard, der er presseansvarlig for Hørsholm Kunstforening.

Samarbejde mellem foreninger gør det muligt

At udstillingen nu kan vises, skyldes blandt andet samarbejde med foreningen Aktiv Kunst, der ellers har medlemsudstilling i Fuglsanghus på nuværende tidspunkt. Foreningen har dog gjort plads til et udvalg af Erik Eibyes tegninger, der nu kan ses i underetagen af det historiske hus.

Erik Eibye har boet i Hørsholm i 55 år, og Hørsholm Kunstforening vil med udstillingen sætte fokus på hans livsværk, der for alvor tog fart, da han blev uddannet reklametegner fra Kunsthåndværkerskolen i København. I 1950'erne blev han ansat i stormagasinet Magasins reklameafdeling som tegner og senere som leder. Efter 12 år i Magasin fulgte stillinger som art director i flere reklamebureauer, blandt andet i Oslo. Efter sin pensionering fortsatte Erik Eibye med selvstændig virksomhed som reklametegner.

Udstillingen af Erik Eibyes tegninger vises fra lørdag den 31. juli til og med søndag den 22. august 2021sammen med Aktiv Kunsts medlemsudstilling i Fuglsanghus.

arrow Besøg udstillingen, du ikke må se
28. februar 2021 kl. 14:38 Opdateret: kl. 08:11
arrow Pingoneser-Jensen fylder 90
30. november 2020 kl. 05:44 Opdateret: kl. 23:35
arrow Ny udstilling byder på ekspressive farver og stof til eftertanke
07. august 2020 kl. 10:02 Opdateret: kl. 09:57
Synes du, at kommunen er der for dig?