14. oktober 2019
Preben Nødskov har levet af at opfinde ting praktisk talt hele livet. Først var det hospitalsemballage, så elbiler og nu smertelindrende penne. Pennen PainXit er blevet et familieforetagende og ved sin side har Preben Nødskov sin kone Aase Nødskov (tv.) og datter Karin Nødskov (th.). Også Preben og Aase Nødskovs anden datter hjælper til, men hun holder sig i øjeblikket en velfortjent sommerferie.
gallery icon

Se billedserie

Preben Nødskov har levet af at opfinde ting praktisk talt hele livet. Først var det hospitalsemballage, så elbiler og nu smertelindrende penne. Pennen PainXit er blevet et familieforetagende og ved sin side har Preben Nødskov sin kone Aase Nødskov (tv.) og datter Karin Nødskov (th.). Også Preben og Aase Nødskovs anden datter hjælper til, men hun holder sig i øjeblikket en velfortjent sommerferie.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prebens pen tryller smerten væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prebens pen tryller smerten væk
Opdateret 02. august 2015 kl. 17:34
Hørsholm - 31. juli 2015 kl. 06:02
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I flere år har Bettina Østerby døjet med en smertefuld tennisalbue. Hun har både prøvet cremer og armbind for at lette smerterne, men intet har hjulpet i længere tid. Det ændrede sig dog, da hun en dag stødte på Aase Nødskov i Ø-butikken i Hovedgaden i Hørsholm, som introducerede hende for den smertelindrende pen, PainXit.

- Jeg kom ind i Ø-butikken, hvor damen stod og fortalte lidt om pennen. Hun prøvede den på mig i tre minutter, og jeg kunne mærke, der skete et eller andet og at det lettede, fortæller den lokale behandler Bettina Østerby.

I sit arbejde som afspændingspædagog, eksistentiel kropsterapeut, intuitiv coach og mentor i meditation arbejder hun skiftevis med fysisk behandling og arbejder ved computeren, og derfor er det vigtigt for hende at have en funktionel albue.

- Det er rigtig vigtigt for mig, når jeg udfører kropsbehandlinger, at mine arme fungerer. Det var først næste dag, at jeg igen kom i tanke om min albue, for resten af den dag, jeg prøvede pennen, havde jeg hverken smerter eller var øm. Det er det mest vedvarende, jeg har oplevet, og jeg var helt høj over det, siger Bettina Østerby.

Men det er ikke kun Bettina Østerby, der har haft gavn af PainXit. Manden bag pennen er Preben Nødskov, og han opfandt den, fordi hans kone, Aase Nødskov, var plaget af gigtsmerter.

- Jeg ville jo bare gerne, at hun skulle få det bedre, siger Preben Nødskov.

Han har levet af at opfinde ting praktisk talt hele sit liv. Det startede med engangsemballage i hospitalsvæsnet og udviklede sig siden til elbiler. For 20 år siden opfandt Preben Nødskov den første pen, PainGone. Den bliver i dag solgt over alt i verden, og Preben Nødskov solgte selv rettighederne til pennen til et engelsk firma for 12 år siden. Opfindergenet solgte han dog ikke fra, for nu har han opfundet storebroderen, PainXit.

- Det kommer jo bare til mig, siger Preben Nødskov ydmygt om sine opfindelser.

Preben Nødskov fik idéen til pennen på en udstilling i USA, hvor TNS-behandlingsteknikken var brugt i større apparater. Ved TNS, Transkutan elektrisk nervestimulation, arbejder man med lavfrekvente elektriske impulser på huden. Disse impulser sender besked til hjernen om at aktivere kroppens eget naturlige smertelindringssystem, endorfinerne, og lindre smerten.

Efter pennen blev en realitet har Aase Nødskov været fri for smertestillende medicin.

- Jeg bruger pennen om morgenen, når mine hænder gør ondt, og så forsvinder smerterne. Jeg bliver så glad af at tale om den, for den virker bare, siger Aase Nødskov.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede