20. september 2020
Et billede af Glen Madsen, der holder et automatvåben, er blevet delt flittigt på de sociale medier, hvor politikeren blandt andet beskyldes for at have delt billedet som en kommentar til det skyderi, som fandt sted i en norsk moske i sidste weekend. Det har fået Weekendavisens debatredaktør Søren K. Villemoes til at blande sig i sagen. Foto: Screenshot fra Facebook
Et billede af Glen Madsen, der holder et automatvåben, er blevet delt flittigt på de sociale medier, hvor politikeren blandt andet beskyldes for at have delt billedet som en kommentar til det skyderi, som fandt sted i en norsk moske i sidste weekend. Det har fået Weekendavisens debatredaktør Søren K. Villemoes til at blande sig i sagen. Foto: Screenshot fra Facebook
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikers våbenbillede lever videre på sociale medier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikers våbenbillede lever videre på sociale medier
Hørsholm - 16. august 2019 kl. 10:47
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Det er helt fair, hvis man finder Madsens opslag umorsomt, problematisk eller måske endda usympatisk. Men det er ikke fair at lyve«.

arrow Læs også: DF'er politianmeldt efter billede med våben

Sådan lyder det blandt andet i et opslag, som Weekendavisens debatredaktør Søren K. Villemoes delte på sin private facebookside torsdag, efter Glen Madsen (DF) har været i massiv modvind på de sociale medier gennem flere dage.

Glen Madsen, der sidder i kommunalbestyrelsen i Hørsholm, er blandt andet blevet politianmeldt, efter han i sidste uge lagde et billede af sig selv på Twitter, hvor han poserer med et automatvåben.

Til billedet skrev politikeren »I forsvar mod islamister«, og det har fået flere til tasterne med kritik af billedet, der stammer fra Glen Madsens tid hos Forsvaret, hvor han var udsendt adskillige gange. Det er med andre ord et billede af ældre dato.

Glen Madsen har siden forklaret, at billedet var ment som en kommentar til en verserende debat om et billede af en række borgerlige ungdomspolitikere, herunder Liberal Alliances nuværende politiske leder Alex Vanopslagh, som poserede med våben, ligesom politikeren har beklaget, at han overhovedet delte det i første omgang.

- Jeg skulle have gjort det meget mere klart, hvad opslaget handlede om. Det var ment som en kommentar til et andet billede, hvor en række ungdomspolitikere poserede med våben, men det røg ind i en helt anden kontekst, forklarede politikeren onsdag til Frederiksborg Amts Avis.

Efter weekendens skyderi i en norsk moske er billedet dog blevet delt i flere grupper, hvor det fremgår, at billedet er en kommentar til skyderiet.

Blandt andet har facebookbrugeren Saif Shah Muhammad, der blandt andet er administrator på facebookgruppen »Dansk Muslim Debatten«, som har næsten 9000 medlemmer, delt et billede af Glen Madsens opslag, hvor han kæder det sammen med weekendens skyderi i Norge. I opslaget skriver Saif Shah Muhammad blandt andet:

»Her ses en fremtrædende DF-politiker, få dage efter et racistisk og islamofobisk motiveret terrorangreb i Norge. Glen Madsen er byrådsmedlem i Hørsholm«.

Billedet blev dog, i modsætning til beskrivelsen i opslaget, delt på Twitter flere dage inden skyderiet, og blev slettet igen efter 15 minutter.

Det har fået debatredaktør og journalist Søren K. Villemoes til at gå ind i sagen. I et opslag på redaktørens private facebookside, som følges af mere end 5000 personer, kritiserer han Saif Shah Muhammad, som han beskylder for at dele falske nyheder.

Søren K. Villemoes skriver blandt andet:

»Her er et billede af en løgner. De sidste par dage har Saif Shah Muhammad spredt en løgnagtig historie i diverse muslimske grupper på Facebook om, at Glen Madsen fra DF skulle have lavet nedenstående opslag som reaktion på terrorangrebet i Norge. Men Madsens opslag blev lagt op tre dage før angrebet. Det skete i solidaritet med Alex Vanopslagh og den fjollede historie om billedet af ham med en pistol. Han fjernede det igen samme dag, det blev lagt op«.

Til Frederiksborg Amts Avis forklarer debatredaktøren, at han indledningsvist forsøgte at fortælle, at teksten til billedet ikke var i overensstemmelse med sandheden.

- Når jeg falder over noget, som er faktuelt forkert, så plejer jeg at rette det, fordi det irriterer mig, når noget er usandt. I det her tilfælde lægger jeg mærke til, at i sekundet jeg retter det, så bliver jeg blokeret, og min kommentar bliver slettet, fortæller Søren K. Villemoes om sine indledende forsøg på at gøre opmærksom på, at billedet ikke havde nogen forbindelse til skyderiet i Norge.

Han fortsætter:

- Jeg skriver flere kommentarer til hans opslag, men han sletter dem bare. Så bliver jeg nødt til at dele et billede af det med omverdenen. Jeg har heldigvis væsentligt flere følgere end ham, lyder det fra debatredaktøren, der samtidig fortæller, at han ikke sympatiserer med Glen Madsens oprindelige opslag på Twitter. Tværtimod.

- Det er ikke fordi, jeg har nogen særlig sympati for det opslag, som Glen Madsen har lavet. Jeg synes egentlig, at det er ret åndssvagt, men det skal ikke undskylde løgn og usandheder, forklarer Søren K. Villemoes.

Frederiksborg Amts Avis har forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra Saif Shah Muhammad, der dog ikke har svaret på avisens henvendelser.

I et senere opslag skriver han dog: »Efter at jeg delte billedet i går med ekstremisten og islamofoben Glen Madsen, har der været flere sider og grupper som har delt tråden, og det har givet tusindvis af kommentarer og delinger. Det har også ført til en offentlig undskyldning og politianmeldelse.«.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?