17. november 2018
Venstres Anne Ehrenreich luftede på kommunalbestyrelsesmødet sin bekymring for, at man sparer på aflastningen. Foto: Allan Nørregaard
Venstres Anne Ehrenreich luftede på kommunalbestyrelsesmødet sin bekymring for, at man sparer på aflastningen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere skærer i aflastning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere skærer i aflastning
Opdateret 29. juni 2016 kl. 09:28
Hørsholm - 28. juni 2016 kl. 05:59
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Familier med børn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne får nu færre aflastningsdage. Det har et flertal i kommunalbestyrelsen besluttet. Konkret bliver serviceniveauet ændret fra 30-50 døgn årligt til 17-29 døgn årligt. Hørsholm Kommune understreger dog i en pressemeddelelse, at antallet af døgn kun er vejledende, idet der altid skal ske en individuel vurdering i henhold serviceloven.

- Det er vigtigt, at vi løbende vurderer vores serviceniveau i forhold til de svageste borgere, og der er ingen børn og familier, der bliver ladt i stikken. Serviceniveauet i Hørsholm vil også med den nye kvalitetsstandard sikre barnets tarv og familiens trivsel, siger Otto B. Christiansen (K), der er formand for Børne- og Skoleudvalget, i en pressemeddelelse.

Det nye serviceniveau er en konsekvens af den generelle rammebesparelse på 2,7 procent i hele Hørsholm Kommune i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2016. Det er budgetforligspartierne (Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Borgerlisten og Konservative), der står bag flertallet i kommunalbestyrelsen. Og da beslutningen skulle træffes på et kommunalbestyrelsesmøde, tilkendegav modparterne, at de bestemt ikke ønskede at stemme for besparelsen.

- Venstre er ikke interesserede i at godkende, at vi reducerer muligheden for vores belastede forældre, sagde Venstres gruppeformand Annette Wiencken.

Det erklærede Liberal Alliance sig enige i, mens borgmester Morten Slotved (K) kommenterede:

- Det er vigtigt for mig at pointere, at det her er en individuel vurdering i forhold til den enkelte person, men det er selvfølgelig en ændring af standarden.

Venstres Anne Ehrenreich supplerede sin gruppeformand:

- Jeg vil gerne give et eksempel på, hvad det her handler om. Det kan være familier med handicappede børn, som passer deres børn i dagligdagen, men så har behov for et break engang i mellem. Det handler om, hvor tit vi kan tilbyde dem aflastning, og jeg synes, det er utrolig vigtigt, at familierne fortsat har overskud til at passe deres børn, så jeg er også bekymret for det her, sagde Anne Ehrenreich.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk