21. maj 2019
Sidste år præsenterede en idégruppe planerne om et nyt Struensee-museum. Nu begynder museumsplanerne at tage form. Fra venstre ses her museumsdirektør Ole Lass Jensen, Museum Nordsjælland, Martin Lidegaard (R), medlem af Folketinget, Nadja Hageskov (K), formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget i Hørsholm, Kurt Erling Birk, stærkt engageret borger, Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm, Henrik Klitgaard (R), viceborgmester, Ida Rosenstand Klahn, afdelingsleder på Museum Nordsjælland og Finn Arvid Olsson, formand for Museum Nordsjællands bestyrelse. 

Foto: Lars Sandager Ramlow
Sidste år præsenterede en idégruppe planerne om et nyt Struensee-museum. Nu begynder museumsplanerne at tage form. Fra venstre ses her museumsdirektør Ole Lass Jensen, Museum Nordsjælland, Martin Lidegaard (R), medlem af Folketinget, Nadja Hageskov (K), formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget i Hørsholm, Kurt Erling Birk, stærkt engageret borger, Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm, Henrik Klitgaard (R), viceborgmester, Ida Rosenstand Klahn, afdelingsleder på Museum Nordsjælland og Finn Arvid Olsson, formand for Museum Nordsjællands bestyrelse. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planer om nyt museum tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planer om nyt museum tager form
Hørsholm - 11. maj 2018 kl. 05:11
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Måske skal de gamle kongelige legepladser genskabes. Måske skal Hirchsholm Slots udstrækning markeres i græsplænen bag Hørsholm Kirke.

Og måske får Museum Nordsjælland mulighed for at købe en af Jagt- og Skovbrugsmuseets bygninger, når de efter planen bliver sat til salg til sommer.

Der er stadig en del spørgsmål forbundet med Museum Nordsjællands planer om et nyt museum, men sikkert er det, at det ikke skorter på ambitioner for det nye museum.

- Vi er i fuld gang med at projektudvikle idéen om et nyt museum, arbejde med driftsbudgetter og formulere kernefortællingerne for det nye museum, fortæller Ole Lass Jensen, museumsdirektør på Museum Nordsjælland, og fortsætter:

- Museet skal handle om enevælden og oplysningstiden og tage udgangspunkt i begivenhederne på Hirschholm Slot og dermed også de forordninger, som Struensee underskrev på Hirschholm Slot. Det var fra Hirschholmt Slot, at kongens livlæge Struensee reelt regerede landet og forsøgte at reformere samfundet efter oplysningstidens idealer. Derudover kender vi naturligvis den tragiske kærlighedsaffære mellem Struensee og dronning Caroline Mathilde.

Samtidig har Museum Nordsjælland også planer om at inddrage området omkring museet, ligesom Museum Nordsjælland også er en af de interessenter, som gerne vil have plads i en af Jagt- og Skovbrugsmuseets forladte bygninger.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede