6. april 2020
Over tusind medarbejderes personlige oplysninger kan være havnet i de forkerte hænder, efter en medarbejder i Hørsholm Kommune har fået stjålet sin arbejdscomputer. Heldigvis tyder intet på, at oplysningerne er blevet misbrugt, oplyser Hørsholm Kommune. Arkivfoto
Over tusind medarbejderes personlige oplysninger kan være havnet i de forkerte hænder, efter en medarbejder i Hørsholm Kommune har fået stjålet sin arbejdscomputer. Heldigvis tyder intet på, at oplysningerne er blevet misbrugt, oplyser Hørsholm Kommune. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over tusind medarbejderes personoplysninger er blevet stjålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over tusind medarbejderes personoplysninger er blevet stjålet
Opdateret 17. januar 2020 kl. 18:23
Hørsholm - 17. januar 2020 kl. 18:01
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En computer indeholdende navn, tjenestested, cpr-nummer og i få tilfælde helbreds- og fagforeningsmæssige oplysninger på mere end tusind medarbejdere fra Hørsholm Kommune er blevet stjålet fra en medarbejder i kommunen.

arrow Læs også: Politianmelder Hørsholm Kommune efter datatyveri

Det bekræfter Kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon og økonomichef Thomas Rafn over for Frederiksborg Amts Avis fredag.

Tyveriet, der skete i oktober sidste år, fandt sted, da en medarbejder havde taget sin arbejdscomputer med hjem. Computeren, der indeholdt personfølsomme oplysninger om cirka 1600 medarbejdere i Hørsholm Kommune, som har været ansat i 2017 og i få tilfælde i 2014, blev således stjålet udenfor arbejdstiden.

- Der er sket et sikkerhedsbrud, da vi ikke kan udelukke, at personlige informationer om medarbejdere i Hørsholm Kommune bliver misbrugt. PWC, som er vores sikkerhedskonsulent, vurderer dog, at risikoen for at oplysningerne bliver misbrugt er meget lille, fortæller økonomichef Thomas Rafn, der samtidig understreger at oplysningerne ikke lå frit tilgængelige på computeren, men at de var til at finde, hvis tyven har haft de rette kompetencer.

- Det er mere end tusind medarbejdere, det drejer sig om. Hvis man leder efter oplysningerne på computeren, kan vi ikke udelukke, at oplysningerne er faldet i de forkerte hænder, men vi vurderer, at der er tale om et brugstyveri, hvor tyven sandsynligvis ikke har vidst, hvad der lå på computeren. Der er ikke noget, der tyder på, at tyveriet er sket med henblik på at stjæle cpr-numre, tilføjer økonomichef Thomas Rafn.

Hørsholm Kommune anmeldte allerede i oktober tyveriet til politiet, og sikkerhedsbruddet blev anmeldt til Datatilsynet, da hændelsen er en overtrædelse af persondataforordningen.