12. december 2019
Den 2. september tiltræder Elisabeth Nøjgaard som ny direktør for Karen Blixen Museet. Foto: Simon Klein-Knudsen
Den 2. september tiltræder Elisabeth Nøjgaard som ny direktør for Karen Blixen Museet. Foto: Simon Klein-Knudsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny direktør for Karen Blixen Museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny direktør for Karen Blixen Museet
Opdateret 13. august 2019 kl. 13:29
Hørsholm - 13. august 2019 kl. 13:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 2. september tiltræder Elisabeth Nøjgaard som ny direktør for Karen Blixen Museet. Elisabeth Nøjgaard overtager et Rungstedlund, der med den seneste bevilling på finansloven har rolige og stabile driftsvilkår. Hendes første store opgave bliver at fortsætte arbejdet med at styrke Rungstedlunds rolle som dynamisk platform for både det læsende og skrivende Danmark.

arrow Læs også: Ny direktør inviterer samtiden indenfor på Karen Blixen Museet

Elisabeth Nøjgaard startede sin karriere som advokat. Herefter gik vejen til Gyldendal, de seneste 8 år som koncern- og forlagsdirektør. Gyldendal har i en årrække netop varetaget Karen Blixens udgivelser.

Kommende direktør Elisabeth Nøjgaard siger:

- Det er en drømmeopgave. Karen Blixen Rungstedlund er et magisk sted fuld af poesi, skønhed og charme. Blixen, som generøst donerede stedet med både hus, park og skov til kulturelle formål, besad så mange karakteristika, der har dyb relevans for vores tid. Hun var fornem, gådefuld, forud for sin tid og en gudsbenådet fortæller. Alt det glæder jeg mig til at skabe fornyet opmærksomhed omkring, og jeg ser frem til at skabe endnu flere alliancer og samarbejder med både forfattere og publikum tillige med stærke partnerskaber, især med fonde og Hørsholm Kommune, lyder det fra den nye direktør.

Det er dog ikke kun den nye direktør, som er glad for at komme til Rungstedlund.

Bestyrelsesformand i Rungstedlundfonden Michael Bjørn Nellemann fortæller, at museet i Elisabeth Nøjgaard har fundet en passende ny direktør, der kan udvikle Rungstedlund.

- Med Elisabeth Nøjgaards store kendskab til det litterære Danmark og hendes dokumenterede ledelseserfaring ser vi frem til at se Karen Blixen Rungstedlunds store potentiale udfolde sig yderligere. Der er behov for et Rungstedlund, der supplerer oplevelsen i Blixens stuer med et dynamisk og udadvendt litterært program. Elisabeth blev valgt af en enig bestyrelse blandt et felt af bemærkelsesværdigt stærke kandidater, siger han.

arrow Kærligheden skubbede til Karen Blixen
15. juli 2019 kl. 12:29 Opdateret: kl. 10:57
grafik køb billede