26. januar 2021
En del af bevoksningen på Kokkedal Golfbane er strid med plejeplanen for det fredede område, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm. Foto: Allan Nørregaard
En del af bevoksningen på Kokkedal Golfbane er strid med plejeplanen for det fredede område, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturfredningsforening: Træer på golfbane i strid med plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturfredningsforening: Træer på golfbane i strid med plan
Opdateret 05. april 2015 kl. 10:11
Hørsholm - 04. april 2015 kl. 05:39
Af Julie Grothen

Der er ingen tvivl om, at Kokkedal Golfklub ikke har overholdt plejeplanen for det fredede areal, hvor golfbanen ligger, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm. Men måske er det tid til en ny plan for området, siger formand Peter Skat Nielsen til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Trods fejl på fejl: Ja til støjvold

Udsigten til fældningen af hundredvis af træer på det fredede areal, hvor Kokkedal Golfklub har sine 18 huller, har fået folk i området op af stolene. De mange træer på golfbanen er med til at gøre den til et dejligt område både for mennesker og dyreliv, så hvorfor ødelægge natur af hensyn til en fredning, der netop skal beskytte natur, lyder argumentet fra golfspillere og lokale beboere.

Men ifølge formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm, Peter Skat Nielsen, så er der ikke så meget at rafle om.

- Der er ingen tvivl om, at plejeplanen ikke er overholdt. Når kommunen som tilsynsmyndighed går ind og søger at håndhæve de bestemmelser, der gælder for fredningen og plejeplanen, så støtter vi det absolut. Og det undrer mig, at tingene ikke er bragt i orden, for det står i kontrakten med golfklubben, at den skal overholde plejeplanen, og så må man skride ind, siger han og peger på, at kommunen gjorde opmærksom på problemet allerede i 2008.

Men ligesom Kokkedal Golfklub peger også naturfredningsforeningens formand på, at kommunen også har en mulighed for at udarbejde en ny plejeplan, som lever op til fredningen, men med nye bestemmelser.

- Principielt støtter vi, at den vedtagne plejeplan bliver overholdt. Men det forhindrer os ikke i at synes, at den gældende plejeplan ikke er god generelt. Og jeg har personligt den opfattelse, at det er pænt med rammebeplantning, og at træer i adskillelsen mellem banerne er praktisk. I det øjeblik man tillader en golfbane, så medfører det nogle ting, siger Peter Skat Nielsen, som fortæller, at naturfredningsforeningen har gennemgået arealet og har en række forslag klar, hvis kommunen skulle være interesseret.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

arrow Golfklub: Vi har allerede fældet mange træer
01. april 2015 kl. 12:44 Opdateret: kl. 21:28
arrow Se fotos: Naboer er trætte af golfklubbens træer
01. april 2015 kl. 05:10 Opdateret: kl. 10:54
arrow Udvalgsformand: Fredning kræver færre træer
24. marts 2015 kl. 15:40 Opdateret: kl. 15:40
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?