19. maj 2019
Skovstykket bag Hørsholm Lille Skole plejede at være fyldt med huler og trampestier, men ved en nylig vedligeholdelse blev bevoksningen nedbarberet. Området er stridspunkt i en sag mellem Hørsholm Kommune og Hørsholm Lille Skole. Foto: Allan Nørregaard
Skovstykket bag Hørsholm Lille Skole plejede at være fyldt med huler og trampestier, men ved en nylig vedligeholdelse blev bevoksningen nedbarberet. Området er stridspunkt i en sag mellem Hørsholm Kommune og Hørsholm Lille Skole. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindretal vil afblæse retssag mod Hørsholm Lille Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindretal vil afblæse retssag mod Hørsholm Lille Skole
Hørsholm - 14. december 2018 kl. 11:30
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- I Venstre ønsker vi at lukke sagen uden en retssag. Vi ønsker at finde ud af, hvilke konsekvenser en eventuel retssag mod Hørsholm Lille Skole kan afføde, og vi vil gerne have undersøgt, om vi kan undgå retssagen ved hjælp af dialog uden at ende i et kontraktbrud.

arrow Læs også: Retssag kan blive dyr uanset udfald

Sådan lyder beskeden fra Anette Wiencken (V), der sammen med Glen Madsen (DF) og Jakob Nybo (LA) på mandag fremlægger et forslag om, at kommunen bør søge forlig snarere end at ende i en retssag mod Hørsholm Lille Skole.

Tvisten handler om området bag Hørsholm Lilleskole, der kaldes »Skoven«, som elever og lærere fra Hørsholm Lille Skole har benyttet sig af i årevis.

Området er dog blevet solgt af Hørsholm Kommune, og det er nu meningen, at der skal opføres boliger.

I den forbindelse har Hørsholm Lille Skole stævnet kommunen, da man mener, at skolen har vundet hævd over området efter de mange års brug.

Det mener kommunen imidlertid ikke, og derfor kan sagen ende i retten.

Blandt underskriverne på forslaget om forlig ønsker man dog ikke at ende i en retssag.

- Retten er den sidste udvej, når alle andre muligheder er udtømte. Jeg mener, at kommunen har været konfrontatorisk og arrogant i denne sag, og derfor opfordrer vi nu til, at man vil indgå i et kompromis, lyder det fra Jakob Nybo fra Liberal Alliance.

Glen Madsen fra Dansk Folkeparti er enig i, at ender man i en retssag, er sagen drevet for vidt.

Han understreger samtidig, at en retssag vil kunne trække ud og blive et problem for alle sagens parter.

- Vi kan ikke være interesserede i at spilde tre-fire år på en retssag. Vi skal videre, der skal penge i kassen og lilleskolen skal have adgang til skoven. Nu håber vi, at man er villig til at finde en løsning, lyder det fra kommunalbestyrelsesmedlemmet fra DF.

Foreløbigt har Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Venstres kommunalbestyrelsesgruppe stillet sig bag forslaget, der opfordrer til forlig med Hannebjerglund APS, der ejer grunden. Af forslaget fremgår det, at man bør friholde det stykke skov, som Hørsholm Lille Skole hævder, at de har vundet brugsretten til for på den måde at undgå en retssag mod skolen.

Samtidig vil forslagsstillerne have svar på, hvilke økonomiske og kontraktretlige konsekvenser det kan have for Hørsholm Kommune, hvis en retssag indledes.

I skrivende stund er der i alt 7 underskrivere på forslaget om at finde et forlig i sagen om det 2800 kvadratmeter store skovområde mellem det gamle Hannebjerg plejehjem og Hørsholm Lille Skole.

arrow Kommunen kan ikke droppe retssag mod skole
24. januar 2019 kl. 05:41 Opdateret: kl. 12:47
arrow Kommunalt opkøb giver lav likviditet
03. december 2018 kl. 06:24 Opdateret: kl. 08:57
arrow Mails afslører politikeres vrede over træfældning
10. november 2018 kl. 12:51 Opdateret: kl. 16:44

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede