22. november 2017
26-årige Christian Groth Irbo fra Hørsholm fik efter medaljeoverrækkelsen på Københavns Rådhus et smil og et håndtryk med fra Dronning Margrethe.
gallery icon

Se billedserie

26-årige Christian Groth Irbo fra Hørsholm fik efter medaljeoverrækkelsen på Københavns Rådhus et smil og et håndtryk med fra Dronning Margrethe.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal stenhugger hyldet af kongehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal stenhugger hyldet af kongehuset
Hørsholm - 18. maj 2017 kl. 09:22
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke enhver håndværker forundt at blive hyldet af det danske kongehus. Således var det et minde hugget ind i den mentale scrapbog, da stenhugger-eleven fra EUC Sjælland, Christian Groth Irbo, tirsdag aften blev hyldet som en af årets dygtigste nyuddannede håndværkere. Det skete i overværelse af Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Den 26-årige stenhugger, der bor i Hørsholm var blandt 77 nye håndværkere fra 22 forskellige fag, der blev hyldet ved en medaljefest på Københavns Rådhus.

- Det er altid dejligt med anerkendelse for sin indsats, lyder det fra Christian Groth Irbo, der modtog Haandværkerforeningens bronzemedalje for sin særligt flotte svendeprøve.

- Jeg havde sat næsen op efter en sølvmedalje, men en sådan er der ingen stenhugger, der har fået i 30 år, så det er så godt som umuligt, forklarer den talentfulde stenhugger.

Med udtalelsen sætter han en streg under de ambitioner, der også har drevet ham gennem skoletiden på EUC Sjælland. Her har han efterladt et markant indtryk hos sin faglærer, Terry Meehan.

- Christian var meget dygtig lige fra starten, men han har hele vejen igennem været målrettet og udfordret sig selv. Man kan roligt sige, at han er både ærekær og ambitiøs. Forstået sådan, at han har været meget opsat på at vise, hvad både han selv og faget kan, og anerkendelsen han har fået er fuldt fortjent, forklarer Terry Meehan, der gennem flere år har haft stor succes med at forme og uddanne stenhugger-elever.

EUC Sjælland har løbende kunne bryste sig af ros og medaljer til afgangselever på tværs af uddannelser. Ikke mindst på stenhugger-uddannelsen, hvor der hvert år har været særlige anerkendelser til elever ved svendeprøverne. I forbindelse med årets medaljeuddeling blev Christian Groth Irbo yderligere belønnet med Stenhuggerlaugets legat.

Christian Groth Irbo bestod sin svendeprøve i oktober efter læretid hos Raadvad Stenhuggeri i Gilleleje. I dag arbejder han sammen med en stenhugger, der laver kunst, og forsøger her at blive endnu dygtigere til sit fag.

- Drømmen er at lave kunst. Helst skulpturer i marmor, forklarer Christian Groth Irbo.

Hvem ved... måske en dag for kongehuset.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk