3. juni 2020
Alvin stod lige foran mønstringen til at blive en gruppe-2 hund, da ejeren Jan Klit fik nyt job inden for Nordsjællands Politi.
gallery icon

Se billedserie

Alvin stod lige foran mønstringen til at blive en gruppe-2 hund, da ejeren Jan Klit fik nyt job inden for Nordsjællands Politi.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læser-kæledægge på pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læser-kæledægge på pension
Opdateret 30. december 2013 kl. 12:04
Hørsholm - 29. december 2013 kl. 07:33
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politihunden Alvin er i en alder af godt fire år gået på pension.

I stedet for at bruge snuden til at lede efter gerningsmænd og søge efter beviser bruger Alvin nu den fine lugtesans til narrestreger - når han stjæler mad i køkkenet eller finder spændende ting i haven eller i skoven. Alvin stortrives nu som familiehund i Rungsted.

arrow Læs også: FOTO-SERIE: Pensioneret politisnude fylder 10

- Det var ikke Alvins eget valg at gå på pension. Han stod lige foran mønstringen til at blive en gruppe 2-hund i Nordsjællands Politi, og jeg er sikker på, at han havde bestået prøverne med glans. Men jeg skiftede stilling, og så var det umuligt for Alvin at fortsætte som politihund, fortæller Alvins ejermand, Jan Klit

For cirka et år siden skiftede han fra en stilling som souschef i Nordsjællands Politis hundeafdeling til personaleleder i Beredskabet på Station Syd i Gentofte.

Den store sortpjuskede schæfer, som Frederiksborg Amts Avis har fulgt fra lille uldbold og politi-rekrut og frem til i dag, nyder nu i stedet tilværelsen som centrum i Jan Klits familie. Udover hustruen Karina tæller familien de fire børn Karoline, Frederik, Oskar og Augusta.

I familiens store hvide sofa sidder den 19-årige datter, Karoline:

- Alvin er ikke en almindelig familiehund. I de første år var han ikke meget hjemme, og når han kom hjem fra polititræningen, så var han træt og sov. Nu er han her hele tiden, og han vil meget gerne have opmærksomhed. Det kan godt være lidt irriterende, men jeg kan slet ikke undvære ham nu. Når mine forældre er ude at rejse, passer jeg huset og Alvin. Og han passer på mig. Der er mange, der er bange for ham, så jeg føler mig meget tryg, selv når jeg er alene, fortæller hun.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis lørdag

arrow Politi-vovse er blevet en rigtig valghund
13. november 2013 kl. 16:03 Opdateret: kl. 09:33
arrow Alvin - fra hvalp til våben
20. september 2011 kl. 05:30 Opdateret: kl. 14:58
arrow Alvin oppe mod døden og eksamen
02. maj 2011 kl. 06:15 Opdateret: kl. 11:59
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?