21. oktober 2019
Her ses Laura sammen med sine forældre Maiken og Lasse Piester-Stolpe. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Her ses Laura sammen med sine forældre Maiken og Lasse Piester-Stolpe. Foto: Privat
Foto: Maja Piester
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræftsyge Laura når ikke sin fire-års fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræftsyge Laura når ikke sin fire-års fødselsdag
Hørsholm - 03. november 2018 kl. 12:41
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange i Danmark har lært tre-årige Laura Piester-Stolpe at kende, efter hun har deltaget i en lang række tv-programmer og avisartikler sammen med sin familie. Årsagen er den, at Laura Piester-Stolpe har en ondartet kræfttumor i hjernen. Et medicinsk forsøg gav dog familien håb, men på Rigshospitalet fik familien for nylig de værst tænkelige nyheder. Familien har fået at vide, at det medicinske forsøg ikke virker, og at tumoren i stedet er begyndt at vokse igen. Der findes ikke andre behandlingsmuligheder for Laura.

- Vi er mildest talt knuste, skriver Lasse Piester-Stolpe, far til Laura, på sin Facebook-profil og forsætter:

- Vi forventer ikke, at det kun er uger, vi har tilbage med Laura, men Laura bliver ikke fire år i juli næste år.

Over for Frederiksborg Amts Avis uddyber Lasse Piester-Stolpe, at det kom bag på familien, at det medicinske forsøg ikke virker.

- I ugerne op til, vi fik beskeden, kunne vi godt mærke, at Laura fik det dårligere. Hendes balance begyndte at svigte, og hun kunne ikke bruge sin venstre hånd og arm. Men i starten af oktober blev Laura scannet, og vi havde en statussamtale, hvor lægerne ikke kunne give os et svar. Der kunne enten være talt om såkaldt pseudo progression, hvor man ser nogle af de samme symptomer, som hvis tumoren udvikler sig, eller der kunne være tale om, at tumoren udviklede sig. Og det viste sig at være det værst tænkelige scenarie, fortæller Lasse Piester-Stolpe.

Ifølge Lasse Piester-Stolpe forsøger lægerne nu at bedre Lauras situation med et dræn i hovedet for at fjerne ophobet væske.

Det var i april, at Laura Piester-Stolpe fik stillet diagnosen Diffust Infiltrerende Pons Gliom - en sjælden, ondartet tumor, som var vokset ind i hjernestammen og lillehjernen. Kræftformen rammer kun børn, og kun 1-3 børn i Danmark får hvert år stillet diagnosen. Derudover er det en af de mest aggressive kræftformer, der findes. Kort efter begyndte Laura i det medicinske forsøg, som gav familien håb.

Begge Lauras forældre har nu taget orlov og har fokus på at sikre, at Laura har det så godt som muligt.

- Det vigtigste for os er, at hun har det godt. Vi er omkring hende, også fordi hun har krævet meget støtte, men ellers sørger vi selvfølgelig for i samarbejde med læger og sygeplejersker at finde ud af, hvordan Laura har det bedst muligt, siger Lasse Piester-Stolpe, som beskriver situationen som uretfærdig og ubærlig.

- Vi prøver at holde håbet oppe i en fuldstændig håbløs situation, siger han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede