22. januar 2018
Hørsholm Kommune vil nu hjælpe med at sikre den fortsatte drift i Lions Børnehuse, efter en større svindelsag blev opdaget i december. Foto: Allan Nørregaard
Hørsholm Kommune vil nu hjælpe med at sikre den fortsatte drift i Lions Børnehuse, efter en større svindelsag blev opdaget i december. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil hjælpe svindelramte institutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil hjælpe svindelramte institutioner
Hørsholm - 16. marts 2017 kl. 12:54
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lions Børnehuse i Hørsholm er i disse uger centrum for en sag om økonomiske uregelmæssigheder, og det sætter sit aftryk i årsregnskabet 2016 for Lions Børnehuse.

arrow Læs også: Overforbrug stod på i flere år

Sagen om de økonomiske uregelmæssigheder kom frem i lyset i december, da Hørsholm Kommune blev opmærksom på sagen ved et tilsyn. Kommunen meldte sagen til politiet, som foreløbig har sigtet én for mandatsvig. Desuden er områdelederen og tre øvrige medarbejdere fratrådt deres stillinger. Sagen skulle ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger omhandle svindel for omkring 1 million kroner.

Men nu vil Hørsholm Kommune, på grund af sagens karakter, hjælpe børnehusene økonomisk, så driften af de selvejende institutioner sikres, og det aftalte serviceniveau holdes.

- Der er ingen børn eller forældre, der bliver ladt i stikken, siger borgmester Morten Slotved (K) i en pressemeddelelse.

Af pressemeddelelsen fremgår det også, at hverken det selvejende institutionsområde eller Hørsholm Kommune har oplevet lignende tilfælde, og det derfor er en helt usædvanlig situation, Lions Børnehuse står i. For at sikre Lions Børnehuses fortsatte drift har Hørsholm Kommunes økonomiudvalg derfor indstillet til kommunalbestyrelsen at dække det underskud, som skønnes at kunne henføres til de økonomiske uregelmæssigheder. Det nøjagtige beløb kendes endnu ikke, da sagen fortsat efterforskes af politiet, men der er i første omgang lagt op til en økonomisk håndsrækning på 2 millioner kroner.

- Økonomiudvalget lægger op til, at Hørsholm Kommune træder til og hjælper økonomien på vej i Lions Børnehuse. Vi vil med den økonomiske håndsrækning fortælle forældrene til institutionernes 250 børn, at de tre børnehuse åbner både i dag og i fremtiden. Hørsholm Kommune vil med støtten bakke op om, at der fortsat bliver drevet et attraktivt daginstitutionstilbud i Lions Børnehuse, der er værd at vælge til, siger Morten Slotved.

De 2 millioner kroner skal betragtes som et acontobeløb, der vil blive efterreguleret, når politiets efterforskning er tilendebragt. Det selvejende daginstitutionsområde Lions Børnehuse er finansieret af det kommunale budget, men drevet af en bestyrelse. Driftsoverenskomsten indebærer, at kommunen betaler institutionens udgifter over et kommunalt godkendt budget.

arrow Kommune frikendt i svindelsag
20. juni 2017 kl. 03:46 Opdateret: kl. 07:28
arrow Svindelsag i børnehuse vokser
17. marts 2017 kl. 04:00 Opdateret: kl. 20:45
arrow Tre medarbejdere stopper efter svindelsag i Børnehus
02. februar 2017 kl. 11:04 Opdateret: kl. 15:33
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk