6. juli 2020
Som følge af corona-krisen udsætter Hørsholm Kommune indførelsen af røgfri arbejdstid. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
gallery icon

Se billedserie

Som følge af corona-krisen udsætter Hørsholm Kommune indførelsen af røgfri arbejdstid. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunalt rygestop er udskudt på grund af corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalt rygestop er udskudt på grund af corona
Opdateret 31. maj 2020 kl. 13:13
Hørsholm - 31. maj 2020 kl. 11:13
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Hørsholm Kommune skulle der efter planen indføres røgfri arbejdstid gældende fra den 1. august 2020, men på grund af den aktuelle corona-krise har kommunalbestyrelsen besluttet, at man udskyder rygeforbuddet til at gælde fra den 1. november i stedet.

-Det er et indgribende fortagende, fordi det kan berøre mange ansatte. Vi har truffet beslutningen om røgfri arbejdstid i sundhedsøjemed, men det bliver ikke iværksat endnu, da vi skal kunne tilbyde rygestopkurser til de ansatte, som det berører. Vi kan ikke foregribe begivenhedernes gang, fortæller Svend Erik Christiansen, der er formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune.

Når Hørsholm Kommune fhar besluttet at udsætte indførelsen af røgfri arbejdstid til 1. november 2020, skyldes det flere forhold: Som en konsekvens af COVID-19, har det ikke været muligt at gennemføre de planlagte rygestopkurser for medarbejderne, da fysisk fremmøde ikke har været muligt for hverken medarbejdere eller kommunens rygestopkonsulenter.

Derudover er der en forventning om, at rygestopkonsulenterne i den første tid efter genåbningen vil skulle prioritere deres ressourcer på kommunens udsatte borgere.

På den baggrund planlægges der nye rygestopforløb efter sommerferien forud for indførelse af røgfri arbejdstid.

Beslutningen blev truffet på kommunalbestyrelsesmødet i Hørsholm den 25. maj. Af dagsordenen til mødet fremgår det desuden, at mange medarbejdere har fået ændret deres arbejdssituation markant, siden de i marts blev orienteret om, at Hørsholm kommune indfører røgfri arbejdstid fra den 1. august 2020.

Mange af kommunens medarbejdere har været under et anderledes og øget arbejdspres udløst af COVID-19, og det lægges ligeledes til grund for forslaget om at udskyde den røgfrie arbejdstid.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?