17. oktober 2021
Pia Søltoft står for studiekredsen om Søren Kierkegaard i Hørsholm Sognegård over tre sessioner med start 25. september. Pressefoto: Huset Mydtskov
Pia Søltoft står for studiekredsen om Søren Kierkegaard i Hørsholm Sognegård over tre sessioner med start 25. september. Pressefoto: Huset Mydtskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kierkegaard og Knausgård under lup i sognegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kierkegaard og Knausgård under lup i sognegården

Hørsholm Sogn tager hul på to studiekredse 23. og 25. september

Hørsholm - 20. september 2021 kl. 06:57

Her i efteråret byder Hørsholm Sognegård på to studiekredse. Den ene om Kierkegaards forskellige livsstadier ved Pia Søltoft og den anden om den norske forfatter Karl Ove Knausgård og hans forhold til kristendommen ved sognepræst i Hørsholm Kirke Nina Raunkjær.

Kierkegaard

Over tre lørdage gennemgås Kierkegaards tankeverden ved at se på de livsanskuelser, han beskrev i sit forfatterskab.

Lørdag 25. september handler det om den æstetiske livsanskuelse, der er vilkårlig og nydelsesbåren.

Lørdag 30. oktober er den etiske livsanskuelse, der er alvorlig og regelret.

Lørdag 27. november diskuteres den religiøse livsanskuelse, der er åbnende og tilgivende.

Forud for studiekredsen får deltagerne sendt 15-20 siders tekst fra bøgerne 'Enten-Eller' og 'Kjerlighedens Gjerninger'.

Kierkegaards tanker sættes ind i en nutidig kontekst, og i salonform arbejdes der med temaer fra hans tankeverden. Tilmelding til mm@talon.dk

Pia Søltoft er ph.d. og sognepræst i Christians og Esajas Kirker. Hun har tidligere været lektor i etik og religionsfilosofi ved Københavns Universitet og leder af Søren Kierkegaard Forskningscenteret fra 2010-2013.

Knausgård

Knausgård kan fortælle noget om sig selv, så man føler, at han skriver om ethvert menneske. Sådan beskriver Nina Raunkjær, hvad det er Knausgård kan.

"Med Knausgård som samtalepartner genfortrylles verden, og i studiekredsen taler vi ud fra hans bog 'Om efteråret' om alt det, han i den bog får os til at tænke på," uddyber hun i en pressemeddelelse fra Hørsholm Sogn.

Undervejs inddrages andre af Knausgårds bøger, men man behøver ikke have læst dem alle for at være med i studiekredsen.

Der er dialog om kristendommen med Knausgård som samtalepartner torsdag 23. september kl. 19-21, onsdag 27. oktober kl. 19-21 og tirsdag 29. november kl. 19-21.
Tilmelding nra@km.dk

jesl

Rejser du til udlandet i år?