13. august 2020
Karen Blixen Museet, Rungstedlund modtager nu store bevillinger fra Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond til en ny strategi.  Foto: Annemette Kuhlmann
Karen Blixen Museet, Rungstedlund modtager nu store bevillinger fra Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond til en ny strategi. Foto: Annemette Kuhlmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karen Blixen Museet får millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karen Blixen Museet får millioner
Opdateret 16. marts 2020 kl. 15:34
Hørsholm - 16. marts 2020 kl. 06:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karen Blixen Museet, Rungstedlund modtager nu store bevillinger fra Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond til en ny strategi.

Museet har modtaget 11 millioner kroner til medfinansiering af en ny treårsstrategi for museet, senest fra Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Med en besøgsfremgang i 2019 på 14 procent, knap 100.000 årligt besøgende i det smukke fuglereservat og en bemærkelsesværdig interesse i tiden for Karen Blixen står museet i en unik position for en ny strategi.

I visionen »Et historisk hus med en rute ud i verden og ind i litteraturen« ønsker museet nu at gribe dette momentum og etablere sig som det åbne mødested nord for København, hvor kultur, litteratur og natur smelter sammen.

Museets nye vision rummer blandt andet en ombygning af caféen i museets Magasinbygning, udvidelse af åbningstiden med aftenåbent på hverdage, og fra forsommeren præsenteres et levende litterært program med samtaler, debat og aktiviteter.

Programmet vil være med inspiration fra Blixenske temaer som mod, kreativitet, identitet, skæbne og forholdet mellem natur og menneske. I museets nyåbnede Madam Carlsens Café, opkaldt efter Blixens husbestyrerinde Caroline Carlsen, suppleres museumsbesøg med et attraktivt menukort. Der investeres også i formidling med ny skiltning, opdateret logo og website.

- Med denne generøse støtte er en stor del af visionen finansieret. Blixen donerede sit hjem og 15 ha enestående natur til os alle, for at det skal være et åndehul i den store by. Det ønsker vi at honorere ved at invitere indenfor, og udenfor, i et levende hjem med et program, der betyder noget for alle, der er optaget af, hvad natur og fortælling kan lære os om at være menneske i samtiden, fortiden og fremtiden. Blixen besad et utroligt mod og stor kreativitet på så mange felter. Det vil vi gerne leve op til, og det bidrager den flotte støtte til at realisere, siger Elisabeth Nøjgaard, der er direktør for museet.

Christine Wiberg-Lyng, direktør for Aage og Johanne Louis-Hansens Fond tilføjer:

- Karen Blixen Museet byder på langt mere end blot syv fantastiske fortællinger. Museet repræsenterer et litterært tankegods og et kunstnerisk udsyn, som gennem lag-på-lag fortællinger af kulturarv går i dialog med nutiden. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har med glæde støttet museets ønske om revitalisering til gavn for et bredere publikum, siger hun.

Frank Rechendorff Møller, der er direktør for Augustinus Fonden, begrunder donationen til Karen Blixen Museet med, at museet er en del af den fælles kulturarv.

- Museernes formidling af vores fælles kulturarv er et højt prioriteret område for Augustinus Fonden. Bevillingen til Karen Blixen Museet styrker en vigtig implementering af ledelsens nye vision for stedet, der bygger på en klar ambition om at gøre det autentiske kunstnerhjem relevant for et bredt og diverst publikum med udgangspunkt i litteraturens fortællekraft, siger han.

Til projektet, der ifølge planen starter med de første nye tiltag i maj 2020, er der indtil videre bevilget godt 11 millioner kroner, hvor fire millioner kroner stammer fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, og 5,5 millioner kroner kommer fra Augustinus Fonden. Slutteligt stammer 700.000 kroner fra Enid Ingemanns Fond.

Museet følger statsministerens anbefaling og holder lukket for besøgende indtil videre.

Der vil løbende blive orienteret fra museets website og Facebook.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?