21. november 2018
Peter Thestrup, der er Nye Borgerliges spidskandidat, mener, at Hørsholm skal betale for at få flygtninge indkvarteret i andre kommuner.
Peter Thestrup, der er Nye Borgerliges spidskandidat, mener, at Hørsholm skal betale for at få flygtninge indkvarteret i andre kommuner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kandidat: Hørsholm skal sende flygtninge til Jylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kandidat: Hørsholm skal sende flygtninge til Jylland
Hørsholm - 11. november 2017 kl. 06:16
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peter Thestrup, der er Nye Borgerliges spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, mener ikke, de kvoteflygtninge, Hørsholm skal tage imod, skal bo i byen.

Kommunen skal i stedet betale for at få flygtningene indkvarteret i andre kommuner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hørsholm skulle betale for, at de flygtningemigranter, kommunen har fået ansvaret for, kunne bo i en landsbykommune, hvor de ville blive taget imod med åbne arme og har udsigt til hurtigt selv at kunne købe en villa til måske 300.000, når de har lært sproget og er kommet i arbejde i en privat virksomhed, siger Peter Thestrup, der forklarer ordvalget flygtningemigranter:

- De var flygtninge. Men når de migrerer videre mod økonomisk bedre stillede lande, i stedet for at stoppe ved en UNHC lejr på vejen, hvor de kan få den sikkerhed, de har krav på, så er de blevet økonomiske migranter.

Peter Thestrup mener, flygtningene ville have bedre vilkår i eksempelvis en jysk kommune.

- Man bør ikke tvinge en velhaver-kommune som Hørsholm til at indkvartere flygtningemigranter på egne arealer, for flygtningemigranterne vil aldrig blive integreret et sted, hvor villaerne koster seks millioner. Det er misforstået brug af ordet integration. For en ghetto opstår, når flygtningemigranterne ikke har reelle udsigter til at kunne opnå lige vilkår med lokalsamfundets beboere, men skal bo i lejerboliger, kommunen betaler for og leve af den forsørgelse, som de modtager uden selv at gøre en indsats, de kan være stolte af, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Borgmester Morten Slotved (K) skyder forslaget helt ned.

- Vi har ansvaret for de flygtninge, vi skal tage imod, de første tre år. Vi har også bopælsforpligtigelsen i de tre år, og vi kan ikke bare købe et hus i Jylland, for det må vi ikke. I Hørsholm lever vi op til landets love og regler, slår borgmesteren fast.

Hørsholm er af Udlændinge- og Integrationsministeriet blevet pålagt at skulle tage imod 24 flygtninge i år og 19 flygtninge næste år. Hertil kommer antallet af familiesammenførte.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk