25. juni 2021
Hørsholm Kommune har netop fået afslag på anmodningen om dispensation i forhold til de syv dages nedlukning af erhvervslivet, som er blevet iværksat som følge af den aktuelle nedlukning. Arkivfoto
Hørsholm Kommune har netop fået afslag på anmodningen om dispensation i forhold til de syv dages nedlukning af erhvervslivet, som er blevet iværksat som følge af den aktuelle nedlukning. Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen dispensation: Erhvervsliv må forblive lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen dispensation: Erhvervsliv må forblive lukket

Hørsholm Kommune får ikke lov til at åbne op for erhvervslivet før tid. Det skriver Erhvervsministeriet til Hørsholm Kommune.

Hørsholm - 12. maj 2021 kl. 15:23
Af Sophus Zarrs Soelberg

Hørsholm Kommune har netop fået afslag på anmodningen om dispensation i forhold til de syv dages nedlukning af erhvervslivet, som er blevet iværksat som følge af den aktuelle nedlukning.

arrow Læs også: Giver ikke op: Luk nu de skoler op på mandag

Det står klart, efter Morten Slotved (K) onsdag har rundsendt en besked til kommunalbestyrelsens medlemmer med følgende ordlyd:

»Erhvervsministeriets departement har meddelt administrationen, at der ikke er mulighed for at give dispensation, så erhvervslivet i Hørsholm kan genåbne før der er gået 7 dage, hvor den testkorrigerede incidens er under 250. Der er ikke mulighed, da der er indgået en politisk aftale om den automatiske nedlukning, herunder at erhvervslivet først kan genåbne efter 7 dage.«.

Beskeden kommer, efter borgmester Morten Slotved (K) har bedt erhvervsministeriet om at åbne Hørsholm hurtigere, end der ellers var lagt op til i aftalen om automatisk nedlukning. Tirsdag aften sendte borgmester Morten Slotved (K) således et brev til erhvervsminister Simon Kollerup (S), hvor han opfordrede til at ophæve nedlukningen, så Hørsholms pressede erhvervsliv ikke skulle gå glip af indtægter i Kristi Himmelfarts-ferien.

Det står nu klart, at anmodningen ikke kan imødekommes.

arrow Dagens tal: Smittetrykket fortsætter nedad
13. maj 2021 kl. 14:03 Opdateret: kl. 20:02
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?