25. marts 2019
Mange borgere har set de døde fisk i Dronningedammen. Nu får vandmiljøet en håndsrækning ved, at der sættes rovfisk og dammuslinger ud.
Mange borgere har set de døde fisk i Dronningedammen. Nu får vandmiljøet en håndsrækning ved, at der sættes rovfisk og dammuslinger ud.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ilthungrende fisk får hjælp af muslinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ilthungrende fisk får hjælp af muslinger
Hørsholm - 07. december 2018 kl. 11:48
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den varme sommer har ført til massiv fiskedød i Dronningedammen, hvor vandforholdene var så dårlige, at fiskene havde svært ved at få ilt i vandet. Men nu får de ilthungrende fisk hjælp. Miljø- og Planlægningsudvalget har nemlig besluttet, at der skal sættes rovfisk og dammuslinger ud i Dronningedammen. Det skal regulere søens fiskebestand.

arrow Læs også: Døde fisk ved udløb til Usserød Å

- For et relativt beskedent beløb kan vi sætte rovfisk og muslinger ud, og det kan på kort sigt hjælpe lidt på forholdene i søen, fortæller Jan Klit (K), der er fungerende formand for Miljø- og Planlægningsudvalget, og fortsætter:

- Vi fik mange henvendelser fra borgere, som havde observeret fiskene i Dronningedammen, og det er et problem, som har været mange steder på grund af den varme sommer.

Den varme sommer betød nemlig en overproduktion af grønalger, som medførte iltsvindet i vandet. Samtidig er søens naturlige balance blevet ødelagt af massiv andefodring. Det har blandt andet medført, at søen har modtaget for meget næringsstof.

- Derfor vil vi også opsætte skilte, der skal begrænse andefodring, siger Jan Klit.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede