24. oktober 2019
I foredraget vil Jonatan Leer komme rundt om det fælles måltid og dets evne til at samle og skille folk. Pressefoto
I foredraget vil Jonatan Leer komme rundt om det fælles måltid og dets evne til at samle og skille folk. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad sker der med madkulturen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad sker der med madkulturen?
Hørsholm - 21. april 2019 kl. 09:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mad er ikke bare en energikilde. Det er en kilde til fællesskab og traditioner, og omdrejningspunkt for nye og gamle venskaber og familierelationer, individuelle og kollektive oplevelser af identitet. Men mad er også en kilde til konflikt, oprør og skelnen mellem »dem« og »os«.

Sådan lyder beskeden i et foredrag om madkultur, som madkulturforsker Jonatan Leer afholder på Hørsholm Bibliotek den 24. april.

I foredraget vil Jonatan Leer komme rundt om det fælles måltid og dets evne til at samle og skille folk. Det vil han gøre via klassiske litterære eksempler og aktuelle eksempler fra den moderne danske kultur: frikadelleservering i børnehaver, det ny nordiske køkken og kønskamp i køkkenet.

Jonatan Leer er docent ved professionshøjskolen Absalon med stor videnskabelig produktion og formidling, herunder bøgerne Ma(d)skulinitet: Kønskamp i TV-køkkenet (2017) og Kød (2018) i serien Tænkepause. Han er medlem af det danske gastronomiske akademi og visiting professor ved University of Gastronomic Sciences, Pollenzo, i Italien. Arrangementet foregår den 24. april fra klokken 17.30 til 19.30 på Hørsholm bibliotek. Billetter kan købes via bibliotekets hjemmeside.

grafik køb billede