29. marts 2020
Thorkild Gruelund (K) foreslog på gårsdagens Social- og Seniorudvalgsmøde at administrationen skal undersøge udbudsbetingelserne for plejecentret Margrethelund nærmere.
Thorkild Gruelund (K) foreslog på gårsdagens Social- og Seniorudvalgsmøde at administrationen skal undersøge udbudsbetingelserne for plejecentret Margrethelund nærmere.
Foto: Thomas Arnbo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hørsholm bremser udbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørsholm bremser udbud
Opdateret 11. juni 2015 kl. 06:51
Hørsholm - 11. juni 2015 kl. 04:00
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hørsholm Kommune vil ikke risikere at stå med håret i postkassen, hvis et privat plejefirma går konkurs. Derfor har Social- og Seniorudvalget på et møde onsdag besluttet, at administrationen skal se nærmere på udbudsbetingelserne for plejecentret Margrethelund, inden plejecentret konkurrenceudsættes. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg kan ikke være med til, at Hørsholm Kommune kan bringe sig selv i den situation, at der ingen er til at passe de svage ældre på Margrethelund Plejeboliger. Hvis driftsfirmaet går konkurs, og medarbejderne går hjem, så kan kommunen risikere en regning på mange millioner ved at fortsætte driften, siger udvalgsformand Thorkild Gruelund (K).

Flere private plejefirmaer er gået konkurs de senere år, og kommunerne risikerer at blive efterladt med en kæmpe regning. Derfor forudser professor i politik og offentlig forvaltning på Roskilde Universitet (RUC), Jacob Torfing, at flere kommuner vil trække i håndbremsen.

- Kommunerne har en forpligtelse til at tilvejebringe en service, og der kan åbenbart være en kæmpe usikkerhed ved at entrere med private parter. Derfor tror jeg, der vil være behov for at stoppe op i kommunerne og kigge nærmere på udliciteringsprocessen og se tiden an, siger Jacob Torfing.

De ældre skal ikke føle sig usikre i Hørsholm, understreger Thorkild Gruelund.

- Jeg vil ikke gamble med svage menneskers boform og sådan set heller ikke kommunens økonomiske forpligtelser, siger han.