14. april 2021
Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm lukkede ned i december 2016 for at blive fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum, der har hjemme på Djursland. Arkivfoto
Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm lukkede ned i december 2016 for at blive fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum, der har hjemme på Djursland. Arkivfoto
Foto: Carsten Legaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historisk kornlade skal være nyt museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk kornlade skal være nyt museum

Museum Nordsjælland vil indrette oplysningsmuseum for 29 millioner kroner i dele af Jagt- og Skovbrugsmuseets tidligere lokaler

Hørsholm - 25. februar 2021 kl. 17:30
Af Fred Jacobsen

Kommunalbestyrelsen kunne mandag aften samle sig om, at Hørsholm Kommune skal medfinansiere et kommende oplysningsmuseum i dele af det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseums lokaler.

arrow Læs også: Skovturen kalder: Nye shelters og bålsteder inviterer til overnatning

Museum Nordsjælland søger kommunens opbakning til at realisere projektet i den 1040 m2 store Kongelige Kornlade, som har en direkte historisk forbindelse til Hirschholm Slot.

Ifølge Museum Nordsjælland vil de samlede udgifter til indretning og udstilling løbe op i ca. 29 millioner kroner, og det er meningen, at museets drift skal hvile i sig selv.

Størstedelen af pengene til at få museet op at stå skal komme fra fonde. Og for at kunne rejse pengene, ønsker Museum Nordsjælland en tilkendegivelse fra Hørsholm Kommune om, at man vil deltage i finansieringen, når og hvis projektet når så langt.

Det vil i givet fald være et beløb, der går ud over de ca. 2,7 millioner kroner, kommunen i 2021 bidrager med til Museum Nordsjælland, som Hørsholm driver sammen med Hillerød og Gribskov kommuner.

arrow Klar med ekstra borgermøde: Stor interesse for havnens fremtid
26. februar 2021 kl. 10:14 Opdateret: kl. 11:57
arrow Ikke alt grønt er lige værdifuld natur
25. februar 2021 kl. 16:00 Opdateret: kl. 15:16
arrow Mor og datter blev dagens helte: Derfor delte de gratis pandekager ud
24. februar 2021 kl. 18:01 Opdateret: kl. 18:12
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?