11. december 2017
Næsten 140 beboere i området omkring det tidligere Hannebjerg og forældre til børn på Hørsholm Lilleskole var onsdag eftermiddag mødt op til dialogmøde med Hørsholm Kommune og politikerne fra Miljø- og Planlægningsudvalget. Spørgsmålene var mange, og det fik Økonomiudvalget i Hørsholm til at udsætte beslutningen om nye boliger ved Louis Petersensvej torsdag morgen. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Næsten 140 beboere i området omkring det tidligere Hannebjerg og forældre til børn på Hørsholm Lilleskole var onsdag eftermiddag mødt op til dialogmøde med Hørsholm Kommune og politikerne fra Miljø- og Planlægningsudvalget. Spørgsmålene var mange, og det fik Økonomiudvalget i Hørsholm til at udsætte beslutningen om nye boliger ved Louis Petersensvej torsdag morgen. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hannebjerg-byggeri er udsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hannebjerg-byggeri er udsat
Hørsholm - 12. oktober 2017 kl. 15:44
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Voldsomt øget trafik i området og nær en skole... Radikal ændring af et hyggeligt kvarter... En grøn oase, der bliver ødelagt...

arrow Læs også: Tvivl rejst om Hannebjerg-investor

Næsten 140 beboere i området omkring det tidligere Hannebjerg Plejecenter og forældre til børn på Hørsholm Lilleskole var onsdag eftermiddag mødt op til dialogmøde med Hørsholm kommune og politikerne fra Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU) - Stine Darmer (LA), Kristin Arendt (K), Thorkild Gruelund (K) og formand for udvalget Peter Antonsen (BL).

Derudover var borgmester Morten Slotved mødt op sammen med en hel række andre kommunalbestyrelsesmedlemmer og kandidater til valget den 21. november. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

Således var kantinen under Hørsholm Rådhus, hvor mødet blev holdt, helt fyldt, så flere fremmødte måtte stå bagest i lokalet og langs den ene væg.

Det gav en god varme i lokalet, hvor politikerne fra MPU samtidig blev »ristet« på en pæn måde af mange gode spørgsmål.

- Kender I området? Har I været forbi og set, hvad I er i gang med at ødelægge? Kan hele byggeriet ikke sløjfes - eller i det mindste noget af det, lød det blandt andet.

Sagen om byggeriet på Hannebjerg-grunden har været undervejs i systemet i små to år. Dorte Mandrup Arkitekter vandt projekt-konkurrencen, og efter dialogmødet onsdag, skulle Økonomiudvalget i Hørsholm torsdag morgen behandle sagen. Efterfølgende sagde formanden for udvalget, borgmester Morten Slotved (K) til Frederiksborg Amts Avis:

- Vi har valgt at udskyde vores behandling af sagen til vores næste møde i ØU torsdag den 16. november. Dialogmødet gav anledning til, at vi skal have undersøgt nogle ting, før vi kan træffe beslutning om, hvad der skal ske. Vi skal have undersøgt, om nogle af de gamle træer kan bevares, hvad byggeriet kommer til at betyde for trafik-infrastrukturen, og om vi kan gøre noget i forbindelse med de indsigelser, der er kommet fra Hørsholm Lilleskole i forhold til skolens legeplads. Derudover skal vi have undersøgt, om nogle af boligerne eventuelt kan flyttes, og hvad det vil betyde, hvis hele projektet reduceres - altså at der kommer færre boliger, fortæller Morten Slotved.

Gjorde dialogmødet onsdag indtryk på dig?

- Ja, det gjorde et stort indtryk. Jeg synes, det er vigtigt, at vi er i tæt dialog med borgerne i sager som disse, og de mange gode spørgsmål havde vi jo med, da vi drøftede sagen i Økonomiudvalget. Det er også derfor, at vi nu har udsat beslutningen, så vi kan få undersøgt og finde svar på disse spørgsmål.

Til dialogmødet var der flere fremmødte, der kritiserede forvaltningen og politikerne for ikke at have sat sig godt nok ind i tingene og i området. Hvad siger du til det?

- Det mener jeg nu, at vi har. Jeg tror de fleste kommunalpolitikere kender området omkring Hannebjerg-grunden. Men i en byggesag som denne er der en proces. Byggeriet har været i udbud, og nu er vi så i gang med at behandle de høringssvar, der måtte være. Det er helt almindelig procedure i alle kommuner. Vi arbejder nu med høringssvarene og forsøger at rette projektet til, så alle forhåbentligt føler sig oplyst, når vi træffer endelig beslutning.

Sagen skulle have været behandlet af kommunalbestyrelsen den 30. oktober, men vil nu først komme på dagsordenen tidligst den 27. november.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag...

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk