16. oktober 2021
Jakob Vallentin har igen vundet for sin København Klassisk Gin. Denne gang er det dog for designet af flasken. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
gallery icon

Se billedserie

Jakob Vallentin har igen vundet for sin København Klassisk Gin. Denne gang er det dog for designet af flasken. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guldregn: Virksomhed vinder to internationale priser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guldregn: Virksomhed vinder to internationale priser

Selvom Jakob Vallentin er vant til at vinde priser, er de to seneste diplomer til væggen noget særligt. Den hædrede gin-producent fra Hørsholm har nemlig vundet for noget helt andet end smag

Hørsholm - 17. september 2021 kl. 08:32
Af Sophus Zarrs Soelberg

Flaskerne har et markant design, der med sine tre bogstaver indikerer indholdet. »GIN« står der hele vejen rundt, og mens indholdet har modtaget international hæder flere år i træk, er det første gang, at indpakningen er i fokus.

arrow Læs også: Hørsholms største gin-nørd vinder endnu en guldmedalje

Ikke desto mindre har Jakob Vallentins København Klassisk Gin fra Nordic Gin House i år vundet to internationale designpriser, og det vækker glæde hos gin-producenten, der har hovedkvarter i området Ved Klædebo i Hørsholm.

- Det er meget utraditionelt i vores branche. En ting er, at man bliver rost for smagen, men at vinde på vores design er ret nyt for os. Det er fedt, fortæller Jakob Vallentin med et bredt smil, da Frederiksborg Amts Avis lægger vejen forbi i anledning af, at København Klassisk Gin har vundet guld i Yellow Line Design Awards og er blevet hædret i IF World Design Guide.

Der er snart ikke plads til flere priser på væggene hos Nordic Gin House. Foto: Sophus Zarrs Soelberg

Det betyder, at gin-producenten fra Hørsholm nu er indehaver af hele 63 internationale anerkendelser, og der begynder at blive trængsel på kontorets vægge, hvor der i forvejen hænger priser i hobetal. Det vækker glæde hos Jakob Vallentin - og en smule overraskelse - da virksomheden kun har eksisteret siden 2018. Det er dog ikke det eneste, der overrasker

At man pludselig skulle hædres for sit design kom også bag på Hørsholms største gin-nørd, da virksomheden slet ikke vidste, at man deltog.

- Vi vidste slet ikke, at vi var med. De har udvalgt produkter fra hele verden, som er spændende eller ser interessante ud, og så bliver de vurderet af designere og grafikere, der giver point, og der fik vi flest, fortæller han dog glad over overraskelsen.

Med tre markante bogstaver fortæller flasken, hvad den indeholder. Foto: Allan Nørregaard

En sand guldregn

Blandt de mange priser på væggene hos Nordic Gin House, er der flere andre, der stikker ud.

Da World Spirits Award 2020 blev afgjort i slutningen af marts sidste år, stod Jakob Vallentin, der er indehaver af Nordic Gin House, tilbage med en guldmedalje for sin »København Klassisk Gin«, og året forinden vandt de selvsamme dråber en sølvmedalje til konkurrencen med det mundrette navn Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition 2019.

Også i konkurrencen Nordic Spirit Award har København Klassisk Gin vundet guld. Nordic Gin House blev etableret i Hørsholm i 2018, og virksomheden producerer fem nordiske gins, mens kunderne hovedsageligt er specialbutikker, luksus-supermarkeder, restauratører, barer og cocktailklubber i både Europa og Asien.

arrow Ramt af corona: Sådan overlever verdens bedste gin
29. december 2020 kl. 05:37 Opdateret: kl. 15:56
arrow Hørsholms største gin-nørd vinder verdensmesterskab
03. april 2020 kl. 09:38 Opdateret: kl. 11:42
Rejser du til udlandet i år?