23. oktober 2019
Søndag inviterede My Beautiful Gallery til et anderledes sankthans-arrangement, hvor Johannes Langkilde Jazz kvartet med Eva Grove spillede eftermiddagen ind, efterfulgt af både quizz og FIFA-turnering. Her fandt folk plads på røde bænke, hvorfra de nød vin, malerier og musik. 

Foto: Sophus Zarrs Soelberg
gallery icon

Se billedserie

Søndag inviterede My Beautiful Gallery til et anderledes sankthans-arrangement, hvor Johannes Langkilde Jazz kvartet med Eva Grove spillede eftermiddagen ind, efterfulgt af både quizz og FIFA-turnering. Her fandt folk plads på røde bænke, hvorfra de nød vin, malerier og musik. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Galleri vil have dig til at føle dig hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galleri vil have dig til at føle dig hjemme
Opdateret 25. juni 2019 kl. 10:16
Hørsholm - 24. juni 2019 kl. 10:20
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens Rungsted Kyst Station henligger i sommerhedens stilstand, og tre unge mennesker med weekendtasker står og kigger dovent på deres mobiltelefoner, bevæger tonerne fra et flygel sig gennem luften og bryder med den ellers velkendte fornemmelse af søndagens affolkede rum.

arrow Læs også: Galleri byder på stærke kvinder og en lille verdenspremiere

Tonerne fra flygelet ledsages af den dybe klang fra en kontrabas, mens sagte trommerytmer risler. En kvindestemme træder frem, og med ét fornemmes det, at der foregår noget dér ovre på den anden side af skinnerne.

I de gamle stationsbygninger på Østre Stationsvej ligger My Beautiful Gallery, og i takt med at sommervarmen tager til, gør galleriets aktiviteter det ditto.

Efter en rolig start skal der til at ske noget, fortæller den ene af galleriets to indehavere, Torsten Leschly.

- Selvom vi egentlig åbnede sidste år, er det nu, der virkelig begynder at ske noget, siger han.

Noget tyder på, at han har ret. Søndag inviterede My Beautiful Gallery til et anderledes sankthans-arrangement, hvor Johannes Langkilde Jazz kvartet med Eva Grove spillede eftermiddagen ind, efterfulgt af både quizz og FIFA-turnering. Her fandt folk plads på røde bænke, hvorfra de nød vin, malerier og musik.

Netop muligheden for at nyde på tværs i en uhøjtidelig stemning er vigtig, hvis man spørger Benedicte Toft Andersen og Torsten Leschly, der danner par og sammen ejer galleriet.

Når man besøger My Beautiful Gallery, skal det nemlig ikke føles, som det gør så mange andre steder.

- Der er så mange gallerier, hvor gulvet er hvidt, væggene er hvide og loftet også er hvidt. Man føler, at man skal hviske, og det er lige før, man tager skoene af, inden man går ind, lyder det fra Torsten Leschly, inden han fortsætter:

- Vi vil noget helt andet. Her skal billedkunsten blande sig med musikken, og den skal ikke opleves i andægtighed. Den skal være levende, siger han.

Benedicte Toft Andersen er enig.

- Folk skal bare føles sig hjemme. Det er blandt andet også derfor, at vi har vinbaren. Det giver en anden stemning, siger hun med henvisning til, at de besøgende hos My Beautiful Gallery kan sætte sig ned med et glas vin og fordybe sig i de mange billeder fra danske og internationale kunstnere, som pryder stationsbygningens historiske vægge.

Det er dog ikke kun muligheden for fordybelse, der kendetegner det hjemlige, lader Torsten Leschly forstå.

Adspurgt om hvad det egentlig vil sige at føles sig hjemme, lukker han øjnene i et sekund.

Så styrer han direkte mod galleriets nyindkøbte flygel, hvor han sætter sig til rette.

Da tonerne af Queens »Bohemian Rhapsody« sekundet efter fylder luften i det lille galleri, ænser få det for alvor.

De besøgende snakker videre, Torsten Leschly både synger og spiller, og en forbipasserende mand med tunge sølvøreringe udbryder »fedt nok«.

- Det er hjemme for mig. Jeg underholder ikke, jeg spiller bare, siger Torsten Leschly med et smil, da hans fingre slipper den sidste tangent.

Du kan læse mere om kommende arrangementer og udstillinger på galleriets hjemmeside: www.mybg.dk/.

grafik køb billede