22. marts 2019
Her på Rungsted Badestrand er badevandskvaliteten god, og der er intet til hinder for, at man får sig en dukkert. Men syd for badestranden er der colibakterier i vandet, og Hørsholm Kommune fraråder derfor al badning i området. 

Foto: Allan Nørregaard
Her på Rungsted Badestrand er badevandskvaliteten god, og der er intet til hinder for, at man får sig en dukkert. Men syd for badestranden er der colibakterier i vandet, og Hørsholm Kommune fraråder derfor al badning i området. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gå ikke i: Der er bakterier i badevandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gå ikke i: Der er bakterier i badevandet
Hørsholm - 28. juni 2018 kl. 09:01
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når solen brager ned fra en skyfri himmel, er der ikke noget mere fristende end at kaste sig ud i bølgen blå. Men man skal passe på, hvor man gør det henne. Syd for Rungsted Badestrand er vandet nemlig ikke egnet til badning, og Hørsholm Kommune, som måler kvaliteten af badevandet, har frarådet al badning i området.

- Til trods for de tiltag, der er lavet gennem årene, er badevandskvaliteten for dårlig i området, og derfor har vi valgt at fraråde badning i området, siger Troels Vastrup, civilingeniør i Hørsholm Kommune.

Målingerne har nemlig afsløret, at der findes colibakterier i vandet.

- Colibakterier kommer fra afføring, og når de bakterier er der, er der også mulighed for, at der kan være alt mulig andet i vandet. Man bruger colibakterierne som en indikator, da det ikke direkte er dem, man bliver syg af, men de er meget sigende for, hvad der ellers kan være i vandet, fortæller Troels Vastrup.

Hørsholm Kommune har i flere år samarbejdet med forsyningsselskabet Novafos for at forbedre badevandskvaliteten, men det er endnu ikke lykkedes.

- Kilden til det dårlige badevand er endnu ikke fundet. Vi har lavet flere tiltag, men de har ikke løst udfordringen med badevandet, selvom tiltagene har virket andre steder, siger Troels Vastrup.

Sikkert er det dog, at Hørsholm Kommune nu vil til bunds i sagen.

- Det er blevet besluttet, at samarbejdet mellem Novafos og Hørsholm Kommune intensiveres, så vi kan finde årsagen. Vandet skal selvfølgelig være til at bade i, og mysteriet er ikke værre, end at vi selvfølgelig finder en årsag på et tidspunkt, siger Troels Vastrup.

Indtil årsagen er fundet, fraråder kommunen altså badning syd for Rungsted Badestrand og opfordrer generelt folk til at benytte sig af at tjekke badevandskvaliteten på www.badevand.dk eller den tilsvarende app, der kan hentes til telefonen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede