1. december 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsøg: Gymnasieelever underviser i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøg: Gymnasieelever underviser i folkeskolen
Hørsholm - 08. oktober 2019 kl. 10:20

Gymnasieelever fra Rungsted Gymnasium overtager for en stund skoleskemaet på folkeskoler i Hørsholm i hele skoleåret 2019-20.

I et unikt samarbejde mellem Rungsted Gymnasium og fremmedsprogslærerne på folkeskolerne vil gymnasieelever hjælpe især 8. og 9. klasseelever med at bøje franske verber og tyde tyske tekster.

Baggrunden for det utraditionelle samarbejde er, at fremmedsprog som tysk og fransk bliver fravalgt af stadig flere elever.

Nu forsøger tysk- og fransklærere fra Rungsted Gymnasium sammen med lærere fra kommunens folkeskole at tage sagen i egen hånd.

- Fremmedsprog er en af de vigtigste ressourcer i vores moderne globale samfund. Vi tror, at dette tiltag, hvor vores elever fra Rungsted Gymnasium kommer på besøg i folkeskolernes sprogklasser, åbner elevernes øjne for det spændende ved at kunne et fremmedsprog, udtaler gymnasielærer i fransk Malene Kofod fra Rungsted Gymnasium.

Hun uddyber:

- Når elever underviser elever kommer der et nyt perspektiv på undervisningen, og vores elever kan inspirere folkeskoleeleverne på en måde, som er anderledes, end vi lærere kan. De bliver sproglige rollemodeller - noget vi i den grad har brug for til at skabe fremtidens kompetente sprogbrugere.

Første gang det rullende gymnasium ruller ud er den 9. oktober.

Her får en klasse på Vallerødskolen besøg af gymnasieelever, der har tasken fyldt med kreative øvelser. Det rullende gymnasium er et samarbejde mellem fremmedsprogslærerene på Hørsholms folkeskoler, Rungsted Gymnasium og Center for fremmedsprog.

Initiativet varer i første omgang skoleåret ud.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?