17. november 2018
Jan Klit sidder i kommunalbestyrelsen for De Konservative og er medlem af Sports- Fritid- og Kulturudvalget samt Sundhedsudvalget.         			             Foto: Lars Sandager Ramlow
Jan Klit sidder i kommunalbestyrelsen for De Konservative og er medlem af Sports- Fritid- og Kulturudvalget samt Sundhedsudvalget. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forslag: Nyt udvalg skal skabe tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag: Nyt udvalg skal skabe tryghed
Hørsholm - 12. november 2017 kl. 07:11
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter valget skal der oprettes et nyt kriminalpræventivt politisk udvalg i Hørsholm.

Det foreslår Jan Klit, der er tidligere leder af lokalpolitiet i Hørsholm. Nu arbejder han i Københavns Politi og sidder i kommunalbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti.

- Kriminaliteten er faldende ved Kokkedal Station, og Hørsholm er heldigvis ikke plaget af hård kriminalitet. Men jeg oplever, at utrygheden blandt mange borgere desværre er stigende. Det kan der være mange grunde til, men ved at oprette et nyt kriminalpræventivt udvalg viser vi, at vi som kommune tager »problemet« alvorligt, og vi ønsker at handle på det, siger Jan Klit.

Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), bifalder idéen:

- Jeg vil gerne se mere politi på gaderne i Hørsholm. Jeg vil gerne have, at borgerne føler sig trygge. Derfor støtter jeg op om Jans ide, og hvis jeg skal stå for konstituerings-runden efter valget den 21. november, så vil jeg drøfte muligheden for et paragraf 17 stk. 4-udvalg, der skal arbejde med det kriminalpræventive område i en prøveperiode på et år. Det er aldrig set før, men det vil målrettet kunne arbejde med at øge trygheden, og hvad der skal til i Hørsholm. Jeg synes, det er en fremragende idé, lyder det fra Morten Slotved.

Til forslaget siger Venstres spids- og borgmesterkandidat, Annette Wiencken:

- I Venstre går vi også ind for at øge trygheden i Hørsholm. Det er muligt, at kriminaliteten er faldende, men hvis borgerne føler sig utilpasse eller decideret utrygge på visse steder og visse tidspunkter, så er jeg ret ligeglad med statistik. Der skal handles, lyder det fra Annette Wiencken, der fortsætter:

- Hvis det er »handling« at nedsætte et paragraf 17,4-udvalg, som jo er rådgivende, og det kan hjælpe noget, så er jeg helt med på ideen. Alt for borgernes skyld. Men jeg savner svar på, HVORDAN udvalget skal kunne skabe den øgede trafik af politi, SSP, vagter, som jeg mener, der skal til for at øge trygheden for borgerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk