21. oktober 2021
Målet med #VenligHverDag er at skabe lokale fællesskaber, som er åbne og inkluderende for alle, fortæller Hørsholms to nye gåværter.  Britta Feusi og Charlotte Stevnsborg. Pressefoto
Målet med #VenligHverDag er at skabe lokale fællesskaber, som er åbne og inkluderende for alle, fortæller Hørsholms to nye gåværter. Britta Feusi og Charlotte Stevnsborg. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fælles gåture med Charlotte og Britta skal gøre hverdagen mere venlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fælles gåture med Charlotte og Britta skal gøre hverdagen mere venlig

#VenligHverDag er et nyt initiativ, hvor de to lokale gåværter inviterer på gåture rundt i Hørsholm

Hørsholm - 03. oktober 2021 kl. 09:26
Af Morten Timm

Kan du lide gåture og fællesskab og vil du gerne gøre hverdagen mere venlig for dig selv og andre?

Så kan du nu deltage i lokale gåture - arrangeret af de to gåværter Britta Feusi, 53 år, og Charlotte Stevnsborg, 54, fra Hørsholm.

Initiativet er en del af den landsdækkende bevægelse #VenligHverDag, som Just Human, stiftet af Chris MacDonald, har startet, og som støttes af Friluftsrådet. #VenligHverDag fungerer som en bevægelse af frivillige gå-værter, der inviterer til og arrangerer gåture for fællesskab og venlighed i lokalområdet.

Deres første fælles gåtur bliver lørdag den 9. oktober kl. 9.30.

Mødested er Meny Dalgaard i Kongevejs Centret. Distancen er fem kilometer i et tempo, hvor alle kan være med.

Gratis gåture

Britta Feusi og Charlotte Stevnsborg elsker selv at gå og har været med på det første uddannede hold af gåværter og nu kan tage af sted med det første lokale gåhold.

"Vi vil gerne inviterer alle til gratis gåture i vores smukke natur. Vi kalder det Danmarks venligste gåture, for udover gåture inviterer vi til fællesskab og inkluderende samtaler," fortæller Charlotte Stevnsborg og Britta Feusi, der samtidig håber, at gåturene kan hjælpe mod den ensomhed, man borgere lever med.

Nemmere ved at tænke

De to lokale gåværter lægger ruterne og starter gode samtaler om venlighed, som igen kan sprede sig til venlige handlinger og dermed et bedre hverdagsliv for andre.

"Når man går tur med andre, har man ikke højere puls end at man kan føre en samtale med dem, man går sammen med. Man har nemmere ved at tænke over og snakke om dybere emner. Sammen finder man en fælles rytme, hvor der er rum til at tale og lytte," siger de to gåværter.

Gåturene arrangeres både korte og lange og ligger på forskellige dage og tidspunkter.

Du kan finde dem på Facebook-siden #VenligHverDag Hørsholm eller på VenligHverDag.com

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?