7. august 2020
shower-1027904_1920
gallery icon

Se billedserie

Foto: tookapic (C0)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drop badet og brug en serviet på de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drop badet og brug en serviet på de ældre
Opdateret 05. august 2019 kl. 13:44
Hørsholm - 05. august 2019 kl. 05:27
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som oplæg til de kommende budgetforhandlinger, hvor kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune i slutningen af august skal finde et tocifret millionbeløb, foreslår administrationen som del af et større sparekatalog, at man fremover udfaser brugen af vand, sæbe og skumvaskeklude til fordel for engangsvaskeservietter på byens plejehjem. Det skriver Frederiksborg Amts Avis mandag.

arrow Læs også: Spareforslag satte sindene i kog

I praksis betyder forslaget, hvis det bliver vedtaget, at en stor del af den daglige hygiejne på byens fire plejehjem vil blive varetaget med engangsvaskeservietter. Af forslaget fremgår det, at »Der indkøbes engangsvaskeservietter, der benyttes ved personlig hygiejne på de fire plejecentre. Vaskeservietter, er en velfærdsteknologisk metode til at opretholde god personlig hygiejne uden brug af traditionel skumvaskeklud, sæbe, vand og håndklæde. En vaskeserviet er en engangsserviet med rengørende hudplejemiddel, som kan anvendes ved alle opgaver indenfor personlig pleje«.

Ved at gennemføre forslaget kan Hørsholm Kommune spare op mod to millioner kroner over de fire kommende år.

Hos Ældre Sagen Hørsholm vækker spareforslaget bekymring. Det fortæller næstformand Verner Knudsen. Han fortæller samtidig, at han ikke selv er ekspert på området, hvorfor han henviser til Rikke Sølvsten Sørensen, der er ældrepolitisk konsulent hos Ældre Sagens hovedafdeling.

Hun oplyser til Frederiksborg Amts Avis, at man fra ældre Sagens side er kritisk indstillet overfor brugen af engangsvaskeservietter.

Ifølge formand for Social- og Seniorudvalget i Hørsholm Kommune, Thorkild Gruelund, må forslaget om brug af engangsvaskeservietter på byens plejehjem ses som en velfærdsteknologisk udvikling, der kan komme borgerne til gode. Han understreger, at han ikke vil kommentere, hvordan behandlingen af de forskellige spareforslag kommer til at forløbe, når kommunalbestyrelsen går til budgetforhandlinger senere i denne måned, men fortæller alligevel, at han selv har personlige erfaringer med de omtalte servietter.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag...

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?