14. december 2017
Den 47-årige kvinde, der i januar i år blev overfaldet af sin eksmand under et møde i Statsforvaltningen, ville helst, at der var sat et punktum i sagen.Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Den 47-årige kvinde, der i januar i år blev overfaldet af sin eksmand under et møde i Statsforvaltningen, ville helst, at der var sat et punktum i sagen.Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabsforsøg skal for retten igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabsforsøg skal for retten igen
Hørsholm - 23. september 2017 kl. 05:24
Af Anna Törnqvist Jensen og Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Drabsforsøg skal koste mere end fem års fængsel. Det vurderer Statsadvokaten i København, der har anket en dom fra byretten på Frederiksberg til Landsretten. Den 14. august blev en 44-årig mand fra Hørsholm fundet skyldig og idømt fem år bag tremmer for et voldsomt overfald på sin tidligere samlever. Overfaldet på ekskonen skete ved afslutningen på et møde i Statsforvaltningen i København den 18. januar i år, hvor parret blandt andet havde diskuteret samværsordning i forhold til deres i dag 15-årige søn. Pludselig trak manden en stjerneskruetrækker frem, hvorefter han igen og igen huggede og stak den mod sin tidligere samlever. Ifølge anklageskriftet blev den 47-årige kvinde ramt 15-18 gange, og hun fik i alt 26 læsioner i forbindelse med overfaldet, hvor hun også pådrog sig et brækket kindben, hjernerystelse, blodansamlinger i maven, en flækket overlæbe og et piskesmæld. Ifølge lægerne var skaderne dog ikke livstruende.

arrow Læs også: Fem års fængsel for drabsforsøg: Her er ekskonens reaktion

Fem års fængsel er altså ikke en streng nok straf for et sådant overfald, mener Statsadvokaten i København, som derfor vil have Landsretten til at vurdere strafudmålingen.

- I denne her sag drejer det sig om et drabsforsøg, som er sket på offentlig grund i statsforvaltningen i forbindelse med en konflikt om et fælles barn, og jeg har svært ved at se, at tiltalte skal slippe med en mildere straf, fremfor hvis forbrydelsen var sket i hjemmet. Den normale straf for drabsforsøg er seks år, og derfor virker det usædvanligt, at han kun har fået fem år i byretten, siger senioranklager Emil Folker.

Men mens Statsadvokaten har anket sagen med henblik på blot at få behandlet strafudmålingen, vil den 44-årige mand frifindes og har anket sagen med henblik på, at Landsretten skal tage skyldsspørgsmålet op.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

arrow Skyldig i drabsforsøg på ekskonen
14. august 2017 kl. 14:09 Opdateret: kl. 14:09
arrow Dommens dag i familiedrama
14. august 2017 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:21
arrow Tiltalte: Jeg kunne meget nemt have slået hende ihjel
10. august 2017 kl. 05:13 Opdateret: kl. 09:28
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk