26. juli 2021

Glen Madsen (DF) vil fortsætte med at involvere offentligheden i sit arbejde i kommunalbestyrelsen.
Glen Madsen (DF) vil fortsætte med at involvere offentligheden i sit arbejde i kommunalbestyrelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF: Familien Gruelund er blevet uretfærdigt behandlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

DF: Familien Gruelund er blevet uretfærdigt behandlet
Hørsholm - 23. juni 2020 kl. 10:10
Af Sophus Zarrs Soelberg

Dansk Folkeparti bakker familien Gruelund op og opfordrer Kommunalbestyrelsens øvrige partier til at tage stilling i sagen og gøre det samme. Det skriver Glen Madsen (DF) i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Gruelund-sagen: Kommunaldirektør undskylder sprogbrug

- For nogle måneder siden blev Kommunalbestyrelsen orienteret om, at der, i forbindelse med en aktindsigt givet til tidligere borgmester Uffe Thorndahl, var fremkommet dokumenter med kritisabel og helt utilstedelig korrespondance mellem en medarbejder på rådhuset og en ekstern advokat. I korrespondancen beskrives kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund og Uffe Thorndahl i lidet flatterende og særdeles kritisable vendinger. Myndighedsrepræsentanter skal agere professionelt og selvsagt holde sig fra den slags. Især i en situation, hvor pågældende medarbejdere i flere omgange har direkte og afgørende indflydelse på sager hvori de to er centrale personer, skriver Glen Madsen i pressemeddelelsen, som kommer i kølvandet på flere større artikler i Frederiksborg Amts Avis, hvor det tidligere konservative - nu socialkonservative - medlem af kommunalbestyrelsen Thorkild Gruelund og hans hustru Anne Gruelund har fremlagt deres oplevelser af seks års kamp mod Hørsholm Kommune og »systemet« i den meget omtalte sag om vejretten til ægteparrets tidligere værtshus »Hubertus«.

I forbindelse med den førnævnte korrespondance har Thorkild Gruelund allerede fået en undskyldning fra kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon, der i fredagens udgave af Frederiksborg Amts Avis udtalte:

- I forbindelse med en aktindsigtsanmodning fandt administrationen en mailudveksling fra 2015 med en uacceptabel sprogbrug, hvor Thorkild Gruelund bliver omtalt på en uværdig måde. Jeg har givet Thorkild Gruelund en uforbeholden undskyldning på administrationens vegne - og den vil jeg gerne gentage. Det er uacceptabelt. Vi er en professionel organisation, og skal have en ordentlig kommunikation både med vores borgere, politikere, samarbejdspartnere og medarbejdere, lød det fra Pernille Halberg Salamon.

Utilfreds med sagsbehandling

I pressemeddelelsen fra Dansk Folkeparti nævner Glen Madsen nu en række forhold ved sagen, som ifølge politikeren er stærkt problematiske.

- Aktindsigten til Uffe Thorndahl har, udover den stærkt kritisable korrespondance, blandt andet vist, at den eksterne advokat over en årrække på cirka syv år har faktureret Hørsholm Kommune for et beløb på 4,5 millioner kroner. Derudover har den vist, at administrationen i Hørsholm meget tidligt i forløbet omkring »vejretssagen« var bekendt med udfordringerne ved den for lave port-højde i »Sats-bygningen«, skriver Glen Madsen, inden han fortsætter:

- Da Kommunalbestyrelsen blev informeret om fornævnte korrespondance, havde behandlingen af Uffe Thorndahls aktindsigtsbegæring varet i næsten 1,5 år. Det er en helt urimelig sagsbehandlingstid i forhold til en på alle måder elementær begæring vedrørende advokatomkostninger og for længst journaliseret korrespondance i en offentlig myndighed, skriver han.

Flere kritikpunkter

Dansk Folkepartis Glen Madsen nævner efter gennemlæsning af Uffe Thorndahls aktindsigter en række forhold ved sagen, som han ligeledes mener er problematiske. Igen er det særligt forhold vedrørende Hørsholm Kommunes tidligere eksterne advokat, som han er kritisk over for.

Blandt andet nævner han, at sagen mod familien Gruelund kørte uhindret videre, selvom administrationen meget tidligt var klar over udfordringerne ved den for lave port-højde. Han skriver også, at den eksterne advokat over en syvårig periode i cirka ti forskellige sager har repræsenteret Hørsholm Kommune og i den forbindelse har fremsendt fakturaer på 4,5 millioner kroner før moms. Det er i sig selv ikke problematisk, men hertil nævner Glen Madsen, at Hørsholm Kommunues eksterne advokat uden ledelsens viden straks blev informeret af medarbejderen på rådhuset, da Uffe Thorndahl henvendte sig angående aktindsigt i de pågældende fakturaer.

Advokat havde for meget indflydelse

Glen Madsen mener, at det er yderst problematisk, at den eksterne advokat via medarbejderen på rådhuset og stadig uden ledelsens viden havde direkte indsigt og indsigelsesmulighed i forhold det første afslag på aktindsigt fra Hørsholm Kommune til Uffe Thorndahl.

- Der hersker ingen tvivl om, at jeg i al almindelighed synes, der er plads til forbedring i mange sagsbehandlinger og politiske processer i Hørsholm. Alligevel har det dybere indblik i disse sager rystet mig. Jeg synes, det er grotesk, at medarbejdere med så stor og åbenlys antipati overfor specifikke personer har fået lov til at behandle sager vedrørende netop de personer. Ingen skal fortælle mig, at den antipati har været til at skjule for andre medarbejdere på rådhuset. Derfor forekommer det mig usandsynligt, hvis det ikke på den ene eller anden måde er kommet borgmesteren og den øvrige ledelse for ører, siger Glen Madsen og fortsætter:

- Dét, sammenholdt med informationen om, at der i administrationen har været kendskab til den for lave port-højde i »Sats-bygningen«, fortæller mig, at familien Gruelund er blevet uretmæssigt behandlet. Det samme kan man sige om Uffe Thorndahl, der også helt uretmæssigt er blevet kørt rundt i manegen i 1,5 år. Jeg må sige, at jeg er imponeret over, at han så konsekvent har holdt fast i at få ordentligheden og »vejretssagens« fakta frem i lyset. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange gange de fleste almindelige borgere ville have givet op i det vanvittige sagsforløb, Familien Gruelund har været igennem, lyder det fra Glen Madsen (DF). Afslutningsvist opfordrer han til, at kommunalbestyrelsens øvrige partier overvejer deres holdning til sagen.

Familien Gruelund fortjener ifølge Glen Madsen en undskyldning og oprejsning for den behandling, de har været udsat for.

arrow Tidligere borgmester støtter Gruelund-par
19. juni 2020 kl. 05:52 Opdateret: kl. 22:13
arrow Gruelund-par giver slag til magteliten
18. juni 2020 kl. 19:52 Opdateret: kl. 09:30
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?