7. maj 2021
Hans Laugesen er nyt kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm for Radikale. Foto: Privat
Hans Laugesen er nyt kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm for Radikale. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Radikale vil give lærerne mere tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Radikale vil give lærerne mere tid

Af Hans Laugesen (R), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 20. januar 2021 kl. 11:24
Debat Hørsholm - 23. december 2020 kl. 05:04

Folkeskolen er en direkte investering i vores fælles fremtid. Når lærerne presses på tiden skader det børnenes undervisning, trivsel og slider på lærernes motivation. Derfor glæder det os som radikale i Hørsholm, at der nu er 1,78 millioner kr. ekstra på vej til de lokale folkeskoler.

arrow Læs også: DEBAT: SF vil give folkeskolelærerne mere tid

Regeringen, Radikale Venstre og de andre støttepartier blevet enige om at udmønte 400 millioner kroner ekstra til folkeskolen i 2021. Pengene skal anvendes til ansættelse af flere lærere i hele landet.

De 400 millioner, der nu er på vej til kommunerne, er en del af den årlige lærermilliard, der blev afsat på finansloven for 2020 efter stort pres fra det Radikale Venstre på Christiansborg. Som radikale byrådsmedlemmer glæder vi os over, at pengene nu endelig er på vej til de lokale folkeskoler.

De ekstra midler skal bruges så lærerne får mere tid til at forberede deres undervisning og eksempelvis sikre at der er mere tid til individuel kontakt til elever under perioder med virtuel undervisning og til at skabe nærværende relationer til børnene i den normale undervisning. Det er glædeligt, at vi nu får knap 2 milllioner til at styrke folkeskolen i Hørsholm, så vi sikrer en bedre balance mellem de forventninger, som vi har til folkeskolen, og de ressourcer, som lærerne har til at indfri dem.

De 400 millioner i 2021 stiger ifølge den politiske aftale til 550 millioner kroner i 2022 og 807 millioner kroner i 2023 og årene fremefter.

arrow Skole lukker midt i julehygge: 800 elever sendt hjem
03. december 2020 kl. 15:19 Opdateret: kl. 15:38
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?