19. september 2020
Kan Hørsholm lære af Allerød og Rudersdal. Det har Venstres Anne Ehrenreich spurgt administrationen i Hørsholm om. Foto: Allan Nørregaard
Kan Hørsholm lære af Allerød og Rudersdal. Det har Venstres Anne Ehrenreich spurgt administrationen i Hørsholm om. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kan Hørsholm lære af Allerød og Rudersdal?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kan Hørsholm lære af Allerød og Rudersdal?
Hørsholm - 14. juli 2019 kl. 16:24
Af Anne Ehrenreich (V), Medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Budgetprocessen i kommuner og regioner bliver formentlig udsat lidt som følge af det nyligt afholdte folketingsvalg og regeringsdannelsen. Det giver kommunalbestyrelsen lidt bedre tid til at tænke os rigtig godt om. Og det er tiltrængt, da Hørsholms økonomi er under stort pres. Vi skal finde 60 millioner kroner for at få budgettet til at hænge sammen i 2020.

Det er vigtigt, at vi vælger de rigtige løsninger og ikke træffer forhastede beslutninger. Hørsholm Kommunes administration har udarbejdet et sparekatalog med forslag op til 60 millioner kroner. Kataloget skærer dybt i den kommunale service til borgerne. Spørgsmålet er, om dette er den eneste vej at gå, eller om der er andre veje at gå for at få økonomien til at hænge sammen.

I den forbindelse vil jeg pege på, at Indenrigsministeriet hvert år offentliggør kommunale nøgletal, som giver et fingerpeg om kommunernes udgifter og udgiftsniveauerne. Sammenligner man Hørsholm Kommune med Allerød og Rudersdal Kommuner, fremgår det, at vi ved at have samme omkostningsniveau som Allerød ville kunne spare omkring 86 millioner kroner og lidt mindre, såfremt man sammenligner os med Rudersdal.

Det har min kollega Fritz Reuther også tidligere peget på. Spørgsmålet er, om Hørsholm Kommunes administration grundigt har analyseret Allerød Kommunes tal og også Rudersdal kommunes og vurderet, om vi kunne bruge nogle af deres måder at gøre tingene på. Dette er i tråd med Venstres hidtidige arbejde på området. Det har jeg bedt administrationen svare på. Hver en sten må og skal vendes.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?