21. juni 2021
Byggevirksomheden fra Hørsholm gør sig blandt andet i renovering, som af 199 kædehuse med nye tage, gulver, facader, elinstallationer og køkkener. Foto: Skou Gruppen
Byggevirksomheden fra Hørsholm gør sig blandt andet i renovering, som af 199 kædehuse med nye tage, gulver, facader, elinstallationer og køkkener. Foto: Skou Gruppen
Foto: Anette Sønderby - Sønderby Visual Storytelling
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronafrygten udeblev, men kostede alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronafrygten udeblev, men kostede alligevel

Byggevirksomheden Skou Gruppen fra Hørsholm omsatte for det samme sidste år og er godt tilfreds med tilværelsen

Opdateret 06. marts 2021 kl. 10:44
Hørsholm - 06. marts 2021 kl. 09:16
Af Fred Jacobsen

Omsætningen er den samme som året før, overskuddet er dog skrumpet en anelse hos byggevirksomheden Skou Gruppen med hovedsæde i Hørsholm.

arrow Læs også: Hørsholm-virksomhed ombygger enormt hospitalskøkken

Det kan ifølge administrerende direktør Martin Skou Heidemann forklares med en frygten for corona, der dog viste sig at være ubegrundet. For samlet set er direktøren meget tilfreds med resultatet. Ikke mindst det, der er skabt i de to datterselskaber.

Trimmede kontoret

"Da coronaen kom på banen, turde vi ikke andet end at skære ned på de faste omkostninger. Så vi trimmede kontoret, og det har - sammen med nogle ekstraordinære udgifter til eksterne - kostet på resultatet. Ude på byggepladserne tjente vi det samme," forklarer Martin Skou Heidemann.

Også her har corona spillet ind med nogle ekstra omkostninger, der dog ikke har været af en størrelsesorden der påvirker resultatet.

Færre i skurvognene

"Vi må eksempelvis kun være fem personer i en skurvogn, der er opgraderet på rengøring og der er købt masker. Det koster selvfølgelig nogle hundrede tusinder kroner," oplyser Martin Skou Heidemann. Han mener således, at det forpligter, at byggebranchen har kunnet fortsætte sine aktiviteter, mens andre dele af samfundet har været lukket ned.

"Det betyder, at vi skal tænke os ekstra godt om," siger Martin Skou Heidemann.

Tæt på normalt år

Ud over disse krusninger har regnskabsåret været en tilnærmelsesvis normalt år. Som så også har været begunstiget af, at kommunerne på grund af coronakrisen fik regeringens tilladelse til at hæve anlægsloftet. Det har kastet en del opgaver af sig.

"Mange kommuner i hovedstadsområdet har udnyttet dette fuldt ud og sat mange ting i gang," fortæller Martin Skou Heidemann og nævner København som eksempel. Har har en lang række institutioner fået en opgradering efter at være blevet skubbet bagud i køen i årene forud.

Døtrene er i vækst

Topchefen er også ganske tilfreds med de to datterselskabers præstationer: SG Totalentreprise og SG Beton har haft vækst og har hver især lavet tilfredsstillende overskud.

"Skou Gruppen er en velkørende of robust virksomhed, og det giver overskud til at have mange lærlinge og plads til dem, der står på kanten af arbejdsmarkedet," skriver Skou Gruppen blandt andet i en pressemeddelelse og oplyser, at virksomheden for tiden beskæftiger 34 lærlinge og praktikanter.

arrow Beton-laboratorie skal give vækst hos succesvirksomhed
31. marts 2021 kl. 05:45 Opdateret: kl. 16:05
arrow Mønsterbryderen Mie: Jeg føler mig værdsat og respekteret
13. marts 2021 kl. 09:13 Opdateret: kl. 16:47
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?