22. juni 2021
En særlig smitsom variant af corona-virus spreder sig lige nu i Hørsholm. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

En særlig smitsom variant af corona-virus spreder sig lige nu i Hørsholm. Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester advarer: Særlig smitsom variant spreder sig lige nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester advarer: Særlig smitsom variant spreder sig lige nu

En særligt smitsom variant af corona-virus spreder sig lige nu med en alt for stor hastighed, hvilket får smittetallene til at stige i Hørsholm. Borgmesteren opfordrer til forsigtighed

Opdateret 07. juni 2021 kl. 13:37
Hørsholm - 07. juni 2021 kl. 10:46
Af Sophus Hans Zarrs Soelberg

Borgmester Morten Slotved (K) opfordrer nu borgerne i Hørsholm Kommune til at tænke sig godt om. En særlig smitsom variant af corona-virus spreder sig nemlig i Hørsholm, og sættes der ikke ind, kan kommunen risikerer at lukke ned igen.

arrow Læs også: Ny særligt smitsom coronavariant opdaget

Smitten i Hørsholm er i løbet af de seneste dage steget, så den testkorrigerede incidens søndag lå på 161, hvor den lørdag lå på 131 og fredag på 117. Den markante stigning i løbet af weekenden placerer Hørsholm på en 8. plads over de kommuner med mest smitte, og det har fået borgmester Morten Slotved (K) til at opfordre borgerne til at være ekstra opmærksomme.

- Vi har over de sidste dage set, at smitten er steget en del i Hørsholm. Det er bekymrende, for der er tale om en særlig smitsom variant, så der skal smitte-opspores helt ud i tredje led, fortæller borgmesteren.

Varianten tidligere kendt som den brasilianske

Varianten, der er tale om, blev tidligere kaldt den brasilianske variant, men da man for en uges tid siden ændrede måden at klassificere de forskellige varianter af corona-virus på, er det officielle navn nu blot »en særlig smitsom variant«.

I Hørsholm Kommune er man ved at danne overblik over spredningen, der foreløbig har sendt flere skoleelever i isolation.

- Vi har smitte, der breder sig mellem skoleelever, men det er på forskellige skoler, og det drejer sig om børn, som også har været sammen i forbindelse med sport. Vi har en del klasser hjemsendt i isolation på nuværende tidspunkt, hvor de afventer testresultater, forklarer borgmester Morten Slotved, der i samme ombæring sender en opfordring til byens borgere:

- Nu skal vi i gang med at blive PCR-testet og vi skal stå sammen. Vi skal bruge mundbind og håndsprit, så vi ikke kommer til at se en eksplosion i smittestigningen. Vi skal meget nødig over den testkorrigerede incidens på 300, hvor grænsen for nedlukning ligger nu, lyder det afslutningsvist fra borgmesteren, der fortæller, at man på nuværende tidspunkt holder skarpt øje med smittespredningen.

arrow Smitten må ikke tage fat: Kommune ringer hjem til borgerne
08. juni 2021 kl. 14:34 Opdateret: kl. 14:19
arrow Særligt smitsom: Flere skoleklasser sendt hjem
07. juni 2021 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:36
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?