25. oktober 2021
Skoleleder Lotte Ostenfeld, bestyrelsesmedlem Jens Ulrik Rask og fundraiser fra Julemærkehjemmene, Bente Hartvigsen, præsenterer rekordbeløbet fra RpR's markedsdag den 2. september på skolens morgensamling.
Skoleleder Lotte Ostenfeld, bestyrelsesmedlem Jens Ulrik Rask og fundraiser fra Julemærkehjemmene, Bente Hartvigsen, præsenterer rekordbeløbet fra RpR's markedsdag den 2. september på skolens morgensamling.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bomstærkt comeback med rekord efter lang coronadvale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bomstærkt comeback med rekord efter lang coronadvale

Rungsted private Realskoles markedsdag gav over 50.000 kr. til børns bedre trivsel

Hørsholm - 24. september 2021 kl. 17:30
Af Fred Jacobsen

"Det er en meget speciel dag i dag," lød det fra skoleleder Lotte Ostenfeld, da hun kaldte til morgensamling på Rungsted private Realskole (RpR) tidligere i dag.

arrow Læs også: DEBAT: Lad os gøre Hørsholm attraktiv for pædagoger og pædagogiske assistenter

Og hun afslørede hurtigt, hvorfor dagen er speciel: Det ville nemlig i dag blive afsløret, hvor stort et overskud der var kommet ud af skolens traditionelle markedsdag den 2. september.

"Vil I gætte?," fortsatte hun - uden at der kom noget bud før skolelederne satte husorkestret til at stemme i med Sebastian-sangen 'Romeo & Julie' til en af morgenens fællessange.

Så var det, at Lotte Ostenfeld, bestyrelsesmedlem Jans Ulrik Rask og fundraiser Bente Hartvigsen overtog mikrofonen fra sangerne og meddelte, at markedsdagen havde indsamlet 51.476 kr., som ubeskåret går til Julemærkehjemmenes arbejde.

De mere end 50.000 kr. er ikke bare et beløb, Julemærkehjemmenes Bente Hartvigsen tog imod med kyshånd. Det er også rekord for overskud på RpR's markedsdage.

Glad og stolt

Initiativet har ligget i dvale i et par år på grund af corona, men leverede et bomstærkt comeback med rekordbeløbet, som en af organisatorerne, bestyrelsesmedlem Jens Ulrik Rask, både er "glad og stolt" over.

"Vi var heldige med vejret. Der var sol og det var varmt," tilføjer Jens Ulrik Rask, der organiserede dagen sammen med det tidligere bestyrelsesmedlem Gitte Braginski og Gitte Næsbøll, som er aktuelt bestyrelsesmedlem.

Færre breve har kostet

For fundraiser Bente Hartvigsen er beløbet mere end velkommen til organisationen, der hvert år kan hjælpe 1000 børn til en bedre trivsel. Donationer som denne, forklarer hun, er blevet mere vigtige, fordi indtægterne ikke længere i samme grad som tidligere kommer ind ved salg af julemærker. Det er faldet i takt med, at vi ikke længere sender så mange breve til hinanden.

"Vi skal samle ca. 120 millioner kr. ind årligt, for kun 3,8 procent kommer fra starten. Derfor er et initiativ som dette bare fantastisk," siger hun.

arrow Se billederne fra 150 års festdag: Stadig et hit hos børn og voksne
26. september 2021 kl. 11:39 Opdateret: kl. 14:16
arrow Se billederne: Børn til maddag og smager sild for første gang
22. september 2021 kl. 19:02 Opdateret: kl. 19:13
arrow Balletskole slået i gulvet: Genstart af dansen efter hård tid
16. september 2021 kl. 17:14 Opdateret: kl. 14:35
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?