15. december 2017
Hvis man ved nok om det, gemmer der sig gode historie på hvert et hjørne i Hørsholm, og bygninger kan fortælle meget om byen, påpeger museumsinspektør Hans Jørgen Winther Jensen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Hvis man ved nok om det, gemmer der sig gode historie på hvert et hjørne i Hørsholm, og bygninger kan fortælle meget om byen, påpeger museumsinspektør Hans Jørgen Winther Jensen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bolignød blev til bolig-battle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bolignød blev til bolig-battle
Hørsholm - 05. august 2017 kl. 08:12
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke mange af dem i Hørsholm sammenlignet med mange andre kommuner, men der er gennem de sidste omtrent 50 år kommet flere og flere til og nye er på vej. Det er almennyttige boliger, der er tale om, som Hørsholm første gang lagde jord til efter 1. verdenskrig. Det kan man læse i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

- Lige efter 1. verdenskrig (1914-1918, red.) var der bolignød, og der var faktisk temmelig mange problemer på boligmarkedet. Produktionen i Europa var indstillet på krigshandlinger, og det betød et hul i produktionen af almindelige fornødenheder. Derfor vedtog man i 1921 en lov, som gav statstilskud til boligforeningers boligbyggeri, såfremt de opfyldte visse kriterier. Et af kriterierne var blandt andet, at kommunen også gav tilskud til en boligforening, fortæller Hans Jørgen Winther Jensen, der er museumsinspektør på Museum Nordsjælland.

Allerede samme måned, som den nye lov blev vedtaget, blev der oprettet en boligforening i Hørsholm på Frederik Nielsens (senere Socialdemokratisk borgmester i Hørsholm, red.) initiativ.

- Hørsholm Kommune gav tilskud ved at sælge jorden til boligerne billigt, og det betød, at man forholdsvist hurtigt kunne gå i gang med at bygge, siger Hans Jørgen Winther Jensen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk