14. august 2020
Den berygtede ejendomsspekulant Kenneth Schwartz Thomsen har fået tvangsopløst otte selskaber på én dag. De otte selskaber havde inden tvangsopløsningen adresse i Hørsholm. Foto:Allan Nørregaard
Den berygtede ejendomsspekulant Kenneth Schwartz Thomsen har fået tvangsopløst otte selskaber på én dag. De otte selskaber havde inden tvangsopløsningen adresse i Hørsholm. Foto:Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Berygtet spekulant opgav adresser i Hørsholm: Nu er hans selskaber tvangsopløst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Berygtet spekulant opgav adresser i Hørsholm: Nu er hans selskaber tvangsopløst
Opdateret 02. juli 2020 kl. 18:22
Hørsholm - 02. juli 2020 kl. 12:24
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

46-årige Kenneth Schwartz Thomsen var en af finanskrisens mest berygtede ejendomsspekulanter og en af årsagerne til, at Roskilde Bank krakkede. For et par år siden begyndte han igen at handle med ejendomme, men nu er han havnet i en mærkværdig sag om en lang række tvangsopløsninger af firmaer, hvor han er direktør, mens faderen, Erik Villiam Thomsen, står som ejer.
Det skriver Ekstra Bladet, efter avisen blandt andet har set nærmere på hans virksomheders oplysninger i CVR-registret.

Der er tale om otte selskaber, som blev sendt til tvangsopløsning 25. juni af Erhvervsstyrelsen. Det ene af selskaberne er Nordrion Aps, og det ejer de syv andre.

Havde adresse i Hørsholm

Inden tvangsopløsningerne havde alle otte firmaer samme adresse i Hørsholm, men ifølge Erhvervsstyrelsen var det blevet oplyst, at man ikke kunne komme i kontakt med dem på adressen.

Firmaerne skulle efter sigende have oplyst, at de havde adresse i kontorfællesskabet Idealoffice, der holder til i området Ved Klædebo i Hørsholm, men her har man intet kendskab til Nordrion Aps eller de syv andre selskaber. Man opdager faktisk først, at firmaerne er registreret på adressen, da der begynder at komme breve.

- Vi opdager det, da vi modtager post til dem. Jeg har ikke registreret det præcise antal breve, da de løbende er blevet sendt tilbage til afsenderen, men det drejer sig om mellem 50 og 100 breve, fortæller ejeren af Idealoffice, der ikke ønsker at få sit navn i avisen. Han er naturligvis kendt af redaktionen. Han fortsætter:

- Vi har tidligere haft nogen, der har haft en kontrakt, men pludselig ikke har kunne eller ville betale, og så har vi måtte melde dem til erhvervsstyrelsen, men jeg har aldrig været ude for, at nogen bare har benyttet vores adresse. Man tænker jo, at de på et tidspunkt får noget post, som de skal bruge, fortæller han til Frederiksborg Amts Avis.

Speciel forhandlingsstrategi

Efter at have modtaget en lang række breve tager ejeren af kontorhotellet Idealoffice kontakt til Nordrion Aps.

- Jeg går ind og ser, at vedkommende har registreret en række firmaer på det tidspunkt, og jeg kan se, at det er Erik Villiam Thomsen, der er ejer, så jeg prøver at kontakte dem for at høre, hvad det går ud på. Jeg kan ikke huske, om det er Erik William Thomsen, jeg taler med, men jeg får at vide, at de vil have rabat, hvis vi skal have et samarbejde, fordi de har registreret flere firmaer. Det svarer til at man går ned i Fakta og stjæler et brød, og så bagefter siger, at man gerne vil betale, hvis man får rabat. Det er meget underligt, lyder det fra ejeren af Idealoffice.

Efterfølgende sender han et tilbud til Norion ApS, men han modtager aldrig noget svar. Da han senere opdager, at endnu flere selskaber med samme ejer er blevet registreret på adressen, melder han samtlige selskaber til Erhvervstyrelsen.

Som led i afdækningen af historien har Ekstra Bladet forsøgt at komme i kontakt med Kenneth Schwarz Thomsen, men det lykkedes kun at få fat i faderen Erik Villiam Thomsen, som kalder tvangsopløsningerne en »fejl«, fordi han ikke er blevet »varskoet«. Efter hans udsagn bliver der »arbejdet på« at få omgjort tvangsopløsningerne.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?