25. oktober 2021
Kulturminister Joy Mogensen (S) overrækker Den Danske Cirkuspris til Benny Schumann. Prisen bestod af et maleri, skabt og doneret af maleren Viggo Salting. Foto: Jacob Boas Leitisstein
Kulturminister Joy Mogensen (S) overrækker Den Danske Cirkuspris til Benny Schumann. Prisen bestod af et maleri, skabt og doneret af maleren Viggo Salting. Foto: Jacob Boas Leitisstein
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets cirkuspris til Benny Schumann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets cirkuspris til Benny Schumann
Hørsholm - 08. august 2019 kl. 13:20
Af Palle Høj

Kulturminister Joy Mogensen (S) overrakte torsdag dansk cirkus- og artistverdens fornemste pris, Den Danske Cirkuspris, til Benny Schumann, Hørsholm.

Benny Schumann rejser i år for 40. sæson i træk land og rige rundt med sine børnevenlige forestillinger. For et par år siden oplevede vi ham med sit berømte nummer som tallerkenjonglør hos Wallmans i Cirkusbygningen, hvor han 50 år tidligere havde haft sin debut som tallerkenjonglør og som medlem af den berømte Schumann-familie også tilbragt sine barne- og ungdomsår. Hans far Albert Schumann var i øvrigt den første, som modtog Den Danske Cirkuspris. Det skete i 1968.

Årets talentpris gik til Kolev Sisters fra Cirkus Arena. Prisen for årets bedste nummer tilfaldt Andrejs Fjororovs fra Cirkus Arena.

Cirkusdirektørforeningens formand Martin Arli overrakte Indsatsprisen til borgmester Helle Adelborg. Den pris går til den politiker eller offentlig person, der har gjort mest for cirkus i det forgangne år.

Hvidovre kommune, hvor Helle Adelborg er borgmester, har gennem driften af Cirkusmuseet i Hvidovre gjort en helt enestående indsat for at bevare historien om de danske cirkus og skabt en kombination af aktivitet og museum, der gør oplevelsen unik og til noget andet og mere end det traditionelle museumsbesøg.

Prisoverrækkelserne fandt sted i Fægtesalen på Cirkusmuseet i Hvidovre.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?