14. oktober 2019
Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: sn.dk retter fejl om erkendelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

sn.dk retter fejl om erkendelse
Hillerød - 15. august 2018 kl. 15:11
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederiksborg Amts Avis bragte 21. juli en artikel om en dom, afsagt ved Retten i Hillerød 3. juli, hvor en 21-årig mand blev idømt 50 dages fængsel for trusler om vold mod to politibetjente, samt ulovlig våbenbesiddelse, efter en episode i parkeringshuset i Østergade 21. maj 2018. Artiklen blev citeret her på sn.dk.

Der var desværre unøjagtigheder i artiklen. Artiklen kan læses som, at den 21-årige ved retsmødet den 3. juli fortalte, at han ville dræbe en politimand for at komme i fængsel. Sådan fortalte den 21-årige ikke ved retsmødet - det var ved et grundlovsforhør den 22. maj, han fortalte, at han ønskede at dræbe en politimand.

Vi skrev i artiklen, at den 21-årige erkendte sig skyldig, men det er en fejl. Ved retsmødet 3. juli nægtede han sig skyldig i trusler om vold, men »erkendte at have haft en kniv fremme i p-huset og holdt den i nærmest strakt arm ud til siden for sin krop«, fremgår det af dombogen i sagen. Den 21-årige erkendte altså alene ulovlig våbenbesiddelse, og ikke trusler mod de to betjente.

Af artiklen fremgår det, at den 21-årige tog en elefanthue på, da han kom frem til p-huset, hvilket fremgår af dombogen. I dombogen står, at han havde elefanthuen på den første halve time, mens han ventede på politiet, men i artiklen står ikke mere om elefanthuen, og artiklen kan dermed læses som at han havde elefanthuen på, da han mødte de to politibetjente, hvilket ikke fremgår af dommen.

Frederiksborg Amts Avis og sn.dk beklager fejlene.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede